Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

Upute za poljoprivrednike: kome se javiti radi propusnica?

Policija u Zagrebu na Jadranskoj aveniji
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
31.03.2020.
u 11:59

Ministarstvo poljoprivrede izdaje propusnicu samo i isključivo nositeljima i članovima OPG-a.

Kako su u tijeku poljoprivredni radovi, smiju raditi vrtni centri i rasadnici koji prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal, te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, uz obvezu poštivanja odluke o radnom vremenu trgovina, mjera socijalnog distanciranja i svih mjera koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Propusnica nije potrebna poljoprivrednim proizvođačima koji ne napuštaju mjesto prebivališta i stalnog boravka u Hrvatskoj. Poljoprivredne tvrtke, obrti i OPG-i u Registru poreznih obveznika sebi i svojim djelatnicima za nužne gospodarske aktivnosti, dostavu robe i nabavu nužnog repromaterijala, propusnice izdaju sami.

Manja obiteljska gospodarstva koja su upisana u Upisnik OPG-a, a koja nemaju zaposlenike i nisu u RPO-u, propusnicu za kretanje nositelja i nužnih članova koji isto moraju biti prijavljeni u Upisnik, za rad izvan mjesta prebivališta mogu dobiti samo putem internet stranice Ministarstva poljoprivrede https://www.savjetodavna.hr/propusnice/ na kojoj ispunjavaju on-line zahtjeve.

Nakon obrade zahtjeva, propusnica se dobiva putem e-maila i kao takva je važeća i u digitalnom obliku. Ministarstvo poljoprivrede izdaje propusnicu samo i isključivo nositeljima i članovima OPG-a kako je i objavljeno na https://www.savjetodavna.hr/2020/03/26/propusnica-za-obiteljska-poljoprivredna-gospodarstva/.

Zahtjev na isti način mogu podnijeti i pčelari koji nemaju OPG, ali imaju registriran pčelinjak izvan mjesta prebivališta. Svi ostali koji nisu upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstva, ne mogu dobiti propusnicu po osnovi obavljanja poljoprivrednih radova od strane Ministarstva poljoprivrede ili područnog ureda Ministarstva poljoprivrede.

Prema uputama Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu i Ministarstva poljoprivrede, svi koji nemaju registrirano obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo za obavljanje poljoprivrednih radova, a odlaze na lokacije izvan mjesta prebivališta, upućuju se najbližem lokalnom Stožeru civilne zaštite.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije