Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBOR ILI NE
Povratak na članak

Puljak napao pismo nadbiskupije o suglasnosti za vjeronauk

Sve u svemu još jedno oživotvorenje izreke iz Orwellove Životinjske farme, komentirao je Puljak

Komentari 58

Avatar rubinet
rubinet
11:28 28.09.2018.

A što to treba Dotičniku? Mislim,ta politika. Pametan je. Neka se bavi znanošću. Ima i obitelj. Ima i dražesnu ženicu.

VL
VK
VKSS
10:51 28.09.2018.

Ne znam što toliko smeta vjeronauk u većinskoj katoličkoj zemlji,a vamo bi branili druge religije koje pokrivaju lica i sl. Čudan smo mi neki narod,tko nas to vodi,tko nam to nameće svoje ideologije.Vamo su za instanbulsku konvenciju radi zaštite žena,ali zato nisu protiv rada nedjeljom gdje mislim i preko 90% rade žene,vamo se one babe i ostale nepotrebne udruge uspire kad netko kaze da je ženi mjesto u kući,vamo kad je nešto ozbiljnije šute.Nije ženi mjesto u kući,ali realno je da će muškarac tegliti drva,a žena brisati prozore,iako i ja radim "ženske" poslove neke,ali ne znam čemu ovreda tih feminiskinja...očito što su nesposobne zaštititi ženu od pravih napada.

VL
KB
kbr
11:50 28.09.2018.

nevjerojatno licemjerje (i mržnja) liberalnih "pametnjakovića" - znači roditelji su odabrali da im dijete ide na vjeronauk, jer eto živimo u zemlji sa slobodom izbora, al onda "pametni" radi pritisak: jeste ipak sigurni, možda da se ispišete s vjeronauka, što će vam to, to je za glupe. a čovjek je navodno vjernik (on ili žena, jedno od njih, nisam siguran koje)

VL
Avatar lokalpatriot ri
lokalpatriot ri
11:55 28.09.2018.

Ma, imaju pravo. Sve smo mi to zaslužili, živimo u državi koja daje 10 puta više novaca za Crkvu nego za obrazovanje!!! Prije svih krivi su roditelji koji vode djecu tim predatorima i lopovima. Ne kaže se uzalud "dok je ovaca, biti će i vune"...

VL
DU
Deleted user
14:23 28.09.2018.

Zanimljivo je da se na zapadu vjeronauk izučava u školama i nikome to ne smeta ,a ovom prozapadnom ? smeta. U državi u kojoj se preko 80 % ljudi deklarira katolicima bi čovjek ,koga ne podržava niti 0,5 % određivao pravila. Kad je popis pučanstva nikoga se ne sili da se izjašnjava vjernikom ako to sam ne želi. Dakle , nema prisile. No partizančići bi opet prisiljavali ,zatvarali svećenike ,čak i ubijali. MUUUUDA treba imati ,g. Puljak.

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
11:49 28.09.2018.

bez ucjena broj vjernika bi se više nego prepolovio ... osim toga djeca koja se ispišu ili ne idu na vjeronauk imaju niz problema koje svi guraju pod tepih da se ne bi zamjerili mantijašima...

VL
Avatar tomsom
tomsom
12:07 28.09.2018.

Vjeronauku je mjesto u crkvi, a ne u školi.Neka se uvede dobrovoljni porez za crkvu, pa bi se vidjelo je li bi bilo 80% katolika u RH. Ovako i ja plaćam i onako preplaćene parazite.

VL
ZO
Zelen-oko
03:20 29.09.2018.

Vjeronauku i svim religijama je mjesto u crkvi, sinagogi, đamiji itd.. a ne u školi. Religija mora biti stvar izbora, a ne nešto na koga se nekoga sili. U suprotnom onda svećenici nisu ništa drugačiji od talibana i muslimanskih ekstremista.

VL
DU
Deleted user
11:42 28.09.2018.

ne dirajte vjeronauk , učenje vjeronauka garantira da će biološki roboti biti budućnost hrvacke ,garantira da će biološki roboti biti poslušni i trpiti sve oblike ponižavanja, uredno plaćati sve namete kako državi tako i kleru.kada umrete dobiti će te ključ od raja ,.....

VL
ZO
Zelen-oko
03:20 29.09.2018.

Vjeronauku i svim religijama je mjesto u crkvi, sinagogi, đamiji itd.. a ne u školi. Religija mora biti stvar izbora, a ne nešto na koga se nekoga sili. U suprotnom onda svećenici nisu ništa drugačiji od talibana i muslimanskih ekstremista.

VL
PU
Pulchrum
15:59 28.09.2018.

Kome to smeta katolička vjera koja je srž hrvatskog naroda? Nije to nikakav izborni predmet, već školovanje djece za osnovne životne vrijednosti: Ne ubij, ne ukradi, ne laži, ne promiskuitetu i preljubu. Gdje se još ovo konkretno uči? Ljudi, budimo ljudi, i nemojmo se pretvarati u životinje, kojima je jedino važan profit i užitak.

VL
KO
konoplja
12:25 28.09.2018.

Mislim da bi trebali uvesti 8 sati vjeronauka 7 dana tjedno i izbaciti sve predmete koje zahtijevaju korištenje moždanih stanica!

VL
Avatar tomsom
tomsom
12:07 28.09.2018.

Vjeronauku je mjesto u crkvi, a ne u školi.Neka se uvede dobrovoljni porez za crkvu, pa bi se vidjelo je li bi bilo 80% katolika u RH. Ovako i ja plaćam i onako preplaćene parazite.

VL
KO
konoplja
10:57 28.09.2018.

Znači izborni predmet ako si odabrao u prvome razredu moraš slušati do osmog razreda jer Crkva ne dozvoljava ispisivanje, nije li to protivno volji čovjeka, nije li to sustavno nametanje? Zašto nekoga siliti ako se predomislio? Vidim vama fali stada pa ste našli način kako nasilno provoditi pokrštavanje kao i nekada! Bolje da rješite problem pedofilije koja vam rastura Crkvu na svim kontinentima!

VL
Avatar mokrice
mokrice
11:09 28.09.2018.

Moja odlična učenica je nakon četiri godine odustala od izborne nastave stranog jezika jer je preopterećena obavezama. Kada sam jučer upitala njenog brata zašto nije odustala od vjeronauka kao izbornog predmeta, rekao mi je da u tom slučaju sestra neće moći na "firmu".

VL
DU
Deleted user
11:03 28.09.2018.

Popove van iz škola i što dalje od djece.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
10:42 28.09.2018.

samo Pametno.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.