Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NCVVO

Upravno vijeće tvrdi da državna matura nije dovedena u pitanje

Maja Jukić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
22.10.2014.
u 17:10

Podsjećaju da se Centar nalazi pod istragom DORH-a zbog nepravilnosti koje su utvrđene 2013. godine

Nakon što su se u javnosti pojavile sumnje upućenih da bi nesređeni odnosi u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja, o čemu bi danas ministar obrazovanja Vedran Mornar, trebao razgovarati s ravnateljicom Centra Majom Jukić (na fotografiji), Upravno vijeće te ustanove oglasilo se priopćenjem .

U njemu ističu da "provedba državne mature niti na koji način nije dovedena u pitanje. Nacionalni centar će ostvariti visoke profesionalne i etičke standarde u pripremi i provođenju ispita državne mature i svih ostalih postupaka vanjskog vrednovanja u obrazovanju za koje je nadležan".

Podsjećaju da se Centar nalazi pod istragom DORH-a zbog nepravilnosti koje su utvrđene 2013. godine, a zbog kojih je bivši ravnatelj razriješen dužnosti (o čemu su mediji tada naširoko pisali). Kažu da je Centar angažirao neovisnu revizorsku tvrtku koja će idućih mjesec dana analizirati sve relevantne aspekte poslovanja u proteklom razdoblju.

>>Zaposleni demantiraju uštede ravnateljice Jukić

>>Ministar Mornar: Osobno me jako veseli da je ušla krim policija

Komentara 1

PB
pero.baruncic.9
17:18 22.10.2014.

Ima nesto trulao u drzavi Danskoj. Ovaj ( ili ovi aktualni) u zadnje vrijeme, strasno zaudaraju. Pun je komunistickih fraza i besmislica, a zapravo nije nista ni ucinio za korist RH: Nekoliko ljudi, bi javno optuzio za sadasnju, tesku situaciju, u zemlji: 1. Stjepan Mesic, zao covjek koji je volio i voli svakoga vise od Hravata i koji je tako jadno vrijedao ( rijecima i djelima BH Hrvate), znao je i morao znati za lopovluk, u zemlji, i nije nista ucinio i drzio se sa bjelosvjetskim kriminalcima, 2. Ivo Sanader, neumjereno bolestan covjek, koji je u stanju prodati zemlju za solde, kakav nizak duh, gadljiv, on je upropasio HDZ i hrvatsko gospodarstvo, dno dna u svakom pogledu, hebes i njega i njegove svecenike, sve sami smrad, bas krajnje odvratno, 3.Ivo Josipovic, gadljivac po stilu i djelu, on zaista ne voli RH i cini sve da je podredi nekim silama, rekao bih kratko: "covjek bez jaja", takakv covjek ne moze voditi drzavu, a pogotovo ne katolicku RH, ... 4. Zoran Milanovic, smutljivac, zaista nije ucinio nista korisno, procardo je mandat baveci se sobom i svojima, tamo je doveo nekakve pudlice prosrpskog nacina kevcanja i stitio neki ludacki pro Srbski strukturalni misinistarski sastav, zaista treba obuci ludacku kosulju da se vidi, kud hoda, iza rata tako podcjeniti svoju naciju i majke poginulih, to je u najmanju ruku uvreda svim onima koji su stvorili i koji vole Hrvatsku... VLAST, JE SLUZENJE NARODU ili ZASTRANJENJE, ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije