Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Upravitelj ZEF-a: Nismo incirali objave o Agrokoru

Naslovnica
Foto: VL
12.05.2018.
u 00:02

Goran Jeras, upravitelj ZEF-a, o optužbama da je lansiranje priče o Agrokoru osveta za propalo preuzimanje Tesla banke.

Otkad su iscurili mailovi prepiske Vladine radne skupine za rješavanje problema Agrokora, insinuira se da im je izvor Zadruga za etično financiranje čiji predstavnici u radnoj skupini Goran Jeras i Zoran Besak jedini nisu ostali u konzultantskom biznisu nakon donošenja lex Agrokor, niti su od toga ostvarili financijsku korist. O detaljima razgovaramo s Goranom Jerasom, upraviteljem ZEF-a.

Već ste opovrgnuli insinuacije da ste inicirali curenje informacija, među ostalim i u Večernjaku, no i dalje se upire prst u vašem smjeru...

Mi nismo inicirali puštanje informacija o radnoj skupini koja je radila na lex Agrokor u javnost, nego smo na upit redakcije koja je već posjedovala dokumentaciju o tome transparentno objasnili svoju ulogu u procesu te se ne bismo željeli baviti radom članova radne skupine s kojima se nismo slagali. Vjerujemo da će se u nekom trenutku doznati tko stoji iza toga, naročito nakon što su se pojavile informacije da je i DORH raspolagao mailovima od 14. travnja 2018. No, čini mi se da su u ovom slučaju interesi političke, a ne ekonomske prirode koja nas jedina zanima.

Istupili ste iz radne skupine nakon što vaš prijedlog rješenja nije prihvaćen. Niste skrivali da ste na njemu radili, i na nedavnoj konferenciji za novinare, prije nego što je to preko mailova objelodanjeno, rekli ste da ste nudili cjelovito rješenje za Agrokor...

Da, svoj angažman oko Agrokora nismo nikad skrivali, više smo ga puta u javnim istupima spomenuli i prije nego što su objavljeni tekstovi u medijima.

Cijeli razgovor čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>SDP bi radije sa Živim zidom nego u veliku koaliciju s HDZ-om

>>M. Dalić preživjela do nagodbe, partneri od Plenkovića traže da sve istraži DORH

>>Što donosi novi zakon: Roditelji mogu učenika ispisati s izbornog predmeta

>>Analiza: Vode li nas Putin i Trump u treći svjetski rat ili mir

>>U drvoredu od 80 hrastova lužnjaka podbacio je baš onaj koji je posadio Bandić

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
09:58 12.05.2018.

novinari u službi partije

Avatar 123456
123456
07:12 12.05.2018.

znači vladi nisu krivi ilopovi koji su se dogovarali za lopovluk, već je kriv onaj koji je taj lopovluk provalil!! UŽAS!! A čudimo se slovencima i opružujemo ih za "kontaminaciju" arbitraže, a kranjci isto tak vele kak nisu oni krivi nego onaj ko ih je provalio. Brzo anemični dezerter uči, ali krive stvari!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije