Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVA ZATVORENIKA

Upravitelj Lepoglave o bračnim pogodnostima Srđana Mlađana: U početku ih nema...

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/7
24.10.2019.
u 22:23

"Samo stupanje u brak zatvorenicima ne donosi apsolutno nikakve benefite u početku. Skuladno procjeni stručnog tima, on ostvaruje ili ne ostvaruje određene pogodnosti", rekao je šef Lepoglave

Srđan Mlađan, u javnosti poznati i kao sisački monstrum, sinoć se u kazionici u Lepoglavi oženio 20-godišnjom Zagrepčankom Eliom Molnar. Prije vjenčanja par se nije vidio, a romansa se razvila dopisivanjem. Novopečena supruga višestrukog ubojice za Večernjak je kazala da je trenutno u procesu sređivanja papira kako bi mogla uzeti njegovo prezime. Kazala je da će nastaviti komunicirati sa suprugom i čekati ga da izađe iz zatvora kako bi mogli živjeti "kao normalan par". Dodala je i da će kao njegova supruga koristiti pravo dva mjesečna posjeta i pravo na telefoniranje.

O benefitima koje će Mlađan moći koristiti sa suprugom govorio je za Dnevnik.hr Dražen Posavec, upravitelj kaznionice u Lepoglavi.

S obzirom da ne smije govoriti o pojedinačnom slučaju kazao je ono što vrijedi za sve zatvorenike, a što potvrđuje ona prava koja nam je navela i Elia Molnar. Dakle, dva posjeta mjesečno, a dio zatvorenika svojim ponašanjem može zaslužiti i posebnu pogodnost da taj posjet provede u posebnoj prostoriji sa supružnikom.

"Samo stupanje u brak zatvorenicima ne donosi apsolutno nikakve benefite u početku. Skuladno procjeni stručnog tima, on ostvaruje ili ne ostvaruje određene pogodnosti", rekao je Posavec te dodao kako brak ne znači niti da će zatvorenik ranije izaći iz zatvora.

"Činjenica da je u braku može poticajno djelovati na u smislu da očuva taj brak i ako su u tu djeca, i zapravo da se ima kamo vratiti u socijalno okruženje", kaže Posavec.

Komentara 1

Avatar milanblenton7
milanblenton7
23:03 24.10.2019.

Zašto u RH nema smrtne kazne? Zašto ova klinka nije u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije