Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZADOVOLJNO OSOBLJE

Uprava SC-a: Odaziv na štrajk je slab, sustav funkcionira normalno

studentska menza
Foto: Goran Kovacic/pixsell
16.11.2016.
u 11:20

Štrajk koji je počeo jutros u 6 sati organizirali su predstavnici četiriju sindikata koji djeluju u zagrebačkom SC-u jer nije potpisan već usuglašeni kolektivni ugovor

Iako su sindikati Studentskog centra (SC) u Zagrebu u srijedu ujutro pokrenuli štrajk, u Upravi SC-a kažu da je odaziv slab, a sustav funkcionira normalno, uključujući studentsku prehranu i Student-servis.

Sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak rekao je Hini da cijeli sustav radi bez zastoja, a za štrajk se izjasnilo svega 25 od ukupno 951 zaposlenika zagrebačkog SC-a.

Svi restorani su uredno pružili uslugu studentima od doručka nadalje, uključujući fakultetske menze na Strojarstvu, Lašćini, Kampusu, Medicinskom fakulteta i drugdje, kaže Bošnjak. 

U štrajku je do sada, po njegovim saznanjima, na razini prehrane 15-ak osoba. Bošnjak napominje da se radi o neslužbenim informacijama s terena jer ga sindikati nisu obavijestiti tko sve sudjeluje u štrajku, iako su to po zakonu bili dužni učiniti

Ujedno zahvaljuje radnicima SC-a koji su, kaže, svojom voljom odlučili da ne uskrate uslugu prehrane studentima, te iskazali ozbiljnost i odgovornost prema korisnicima usluga zbog kojih SC postoji. – Za radnička prava može se boriti i na druge načine – poručuje sanacijski upravitelj.

Štrajk koji je počeo jutros u 6 sati organizirali su predstavnici četiriju sindikata koji djeluju u zagrebačkom SC-u  jer nije potpisan već usuglašeni kolektivni ugovor te poručili da će štrajkati dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

Štrajkaši će se u 11 sati okupiti u dvorištu SC-a u Savskoj i izvijestiti javnost o trenutačnoj situaciji.

>> Ako nema božićnice, onda ni studentima od sutra nema hrane

Komentara 1

DE
dedač
11:28 16.11.2016.

netko traži kruha preko pogače.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije