Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obavještajni podaci

Militanti iz Sirije i Iraka planirali napade u Muenchenu, razina pripravnosti još uvijek visoka

Evakuacija željezničkih postaja u Munchenu
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/6
01.01.2016.
u 11:32

Upozorenje na povišenu razinu opasnosti i dalje je na snazi", kazao je glasnogovornik policije.

Razina terorističke opasnosti u Münchenu ostaje i dalje visoka, objavile su njemačke vlasti nakon noći u kojoj su privremeno bile zatvorene dvije željezničke postaje zbog obavještajnih podataka o mogućim samoubilačkim napadima povezanim s ekstremističkim pokretom Islamskom državom.

Dvije željezničke postaje rano ujutro otvorene su nakon što ih je policija zatvorila na Staru godinu no proglašena razina povišene opasnosti i dalje je na snazi.

"Još ju ne možemo ukinuti. Upozorenje na povišenu razinu opasnosti i dalje je na snazi", kazao je glasnogovornik policije. On je rekao da je u tijeku nekoliko istraga, no da nitko nije uhićen.

Njemačka je nekoliko sati prije ponoći primila dojavu da militanti iz Sirije i Iraka planiraju napade u Muenchenu, ali policija nije uspjela pronaći sumnjivce i nije čak niti sigurna jesu li uopće u zemlji, izjavio je u petak načelnik policije u glavnom bavarskom gradu. Njemački dužnosnici su primili "vrlo konkretnu dojavu" da su isplanirani napadi na željezničke postaje u Muenchenu u ponoć, kazao je Hubertus Andrae.

"Dojavljena su nam imena. Ne možemo reći jesu li ti ljudi uopće u Muenchenu ili negdje drugdje u Njemačkoj", rekao je Andrae.

>> Željezničke postaje u Muenchenu otvorene nakon prijetnje povezane s islamistima

Komentara 25

BO
boovuu
12:11 01.01.2016.

Upozorenje za terorističku opasnost u Muenchenu i dalje na snazi: 'Još ju ne možemo ukinuti' --------------------------------------------------------------------------------------------------- pozvali ste goste. stiže ono što ste tražili.

FO
ForeignLegion1987
14:05 01.01.2016.

30% od svih izbjeglica su ,,,bolesni isilovci,,,koji ce stvarati nemire po europi,,,to sve poslati nazad od kuda su dosli,,,pa neka se bore za svoju zemlju,,,a ne ubijati nevini narod jer je to ,,,islam,,,ako je,,,onda je islam zlo ovog svijeta

JK
ja-kan
14:49 01.01.2016.

Kao ni Francuska ni Njemačka nikada više neće biti sigurna, multikulturalnost i multikonfesionalnost ne funkcioniraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije