Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKID UZLETA?

Upozorenje njemačkog vicekancelara: Godine obilja su prošlost za Njemačku

Foto: Fabrizio Bensch/REUTERS/PIXSELL
06.01.2019.
u 15:53

Njemački vicekancelar i ministar financija Olaf Scholz izjavio je za nedjeljni Bild kako očekuje prekid gospodarskog uzleta Njemačke i prestanak rasta poreznih prihoda.

„Za 2018. ćemo još jednom zabilježiti porast prihoda od poreza ali godine obilja su iza nas“, upozorio je Scholz (SPD) u razgovoru za nedjeljno izdanje dnevnika Bild. On je naglasio kako se ubuduće više ne mogu očekivati „neočekivano visoki“ iznosi od poreznih prihoda.

Prema procjenama, Njemačka bi, kao izvozno orijentirana nacija, mogla natprosječno biti pogođena globalnom recesijom i protekcionističkim tendencijama.

Njemački ministar financija je istodobno najavio intenzivnije oporezivanje međunarodnih kompanija poput Amazona, Facebooka ili Starbucksa.

„Mi moramo zaustaviti praksu po kojoj ovi koncerni prihode ostvarene u Njemačkoj oporezuju u zemljama s nižim porezima ili s nultom poreznom stopom“, rekao je Scholz. On u ostvarivanju ovog nauma očekuje i potporu američkog predsjednika Donalda Trumpa.

„U grupi zemalja G7 i G20 smo, što se oporezivanja međunarodnih kompanija tiče, suglasni s Francuskom i Japanom a u međuvremenu je i vlada SAD-a na našoj strani“, rekao je socijaldemokratski političar.

Scholz je naglasio i kako se intenzivno radi na ispunjenju točke koalicijskog sporazuma demokršćansko-socijaldemokratske vlade o smanjenju poreza za građane Njemačke s nižim i prosječnim prihodima.

On je istodobno odbacio ukidanje solidarnog prireza za građane s višim primanjima, koji od ujedinjenja Njemačke svi zaposleni plaćaju u svrhu gospodarskog oporavka istočnog dijela Njemačke, kako to sada predlažu neki političari demokršćanske Unije CDU/CSU.
Solidarni prirez bi za veliku većinu poreznih obveznika trebao u potpunosti biti ukinut 2021.

Komentara 40

DU
Deleted user
16:43 06.01.2019.

kad ste si mulake navlekli ...sad ih placajte a vlastiti narod kjbe...smeca politicarska

Avatar Viktor999
Viktor999
18:36 06.01.2019.

Treba hraniti svu tu afroazisku ciganiju i njihov sve veći okot;danke merkel

MP
miroslav.petkovic.7564
17:39 06.01.2019.

Ja sam o tome vec prije pisao. U Njemackoj su velikie dazbine i nameti. Minimalna satnica im je osam eura i sedamdeset ct bruto.. To vam je oko pet ipol eura neto. .Znaci oni koji odlaze u Njemacku .imat ce izmedu deset i jedanest eura Bruto.to je oko sest ipol do sedam eura neto. Puta sto sezdeset radni sati mjesecno.Ispadne vam placa oko tisucu dvista pedeset eura neto... Nema blagostanja o kojem su pisali. Dok sam zivio tamo konobari zarade oko tisucu sto frizeri isto tako. Trgovci oko tisucu i trista eura. Ovo vrjedi za samce koji nemaju familije. Ogromni odbici.zatim platis stan najmanje petsto eura za samca primjer trideset pet kvadrata jeftinije nema. Pa grijanje struja dvista eura internet TV telefon sto eura plus smecarina. Ode to na sedamsto pedeset eura. Ako imas auto nameti strava. Treba jest piti odjevati se. Tako rekuc nista ne ostaje..Jedina prednost jeste imas trideset dana praznika osmosatno radno vrjeme.Zagarantiranu penziju. Zdrastveno osiguran. Baren radis sto seset sati ne kao kod nas dvista trideset. Subotom i nedjeljom slobodan itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije