Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spriječite preprodaju

UPOZORENJE Na doniranu ambalažu preko bar coda upišite slovo 'H'

donacija
Foto: Filip Brala/PIXSELL/Facebook
20.05.2014.
u 11:34

Slovo 'H' znak je za humanitarno i tako jedino možemo spriječiti preprodaju stvari i vraćanje na police, poruka je koju su na službenom Facebook-profilu danas ostavili i HGSS-ovci

– Na svaku ambalažu i to preko BAR CODA, napišite markerom slovo 'H'. Po mogućnosti vodootpornim markerom. Slovo 'H' je znak za humanitarno i tako jedino možemo spriječiti preprodaju stvari i vraćanje na police – poruka je koju su na službenom Facebook-profilu danas ostavili i HGSS-ovci, a koja se posljednjih dana proširila društvenim mrežama.

Crveni križ izvijestio je da su u ovome trenutku najpotrebniji dječja hrana, proizvodi za održavanje higijene (posebno za djecu, za žene i muškarce), pelene za djecu i odrasle, donje rublje, deke i posteljina.

– Molimo sve koji mogu i žele donirati materijalna sredstva da postupe u skladu s navedenim. Redovito ćemo obavještavati javnost o potrebama. Molimo sve tvrtke koje se dosad nisu uključile u apel Hrvatskog Crvenog križa da to učine prema svojim mogućnostima – poručili su iz Crvenog križa.

Materijalna sredstva građani mogu donijeti u najbliže društvo Crvenog križa. U Zagrebu se donacije mogu donijeti i u Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 16 od 8 do 20 sati. Donacije se mogu uputiti uplatama na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516, poziv na broj 08*, pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen) i online donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa.

>>Evo kako možete pomoći žrtvama poplava. Građani i tvrtke donose namirnice i uplaćuju novac

Komentara 1

Avatar žič
žič
14:55 20.05.2014.

u ovakvim situacijama lopove,preprodavaće,one koji kradu humanitarnu pomoć treba najstrože kažnjavati,i to novčano i zatvorom da se nauće pameti.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije