Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
82 1°C
 • Aartur:

  Ako ne uložite u nekretnine, već u dionice, uvijek riskirate gubitak svega kao Agrokorovi ulagači zbog sprege politike i gospodarskog kriminala. Čak i ako uspijete nešto zaraditi, plaćate porez državi na kapitalnu dobit od 12%. Ako ostavite novac u banci, ... prikaži još! opet slijedi porez na kamate od 12% plus vam štednju nagriza inflacija. A ako odlučite uložiti u nekakav biznis, tek tada vas čekaju pravi izazovi - ogromna birokracija, nepregledni niz poreza i parafiskalnih nameta, konstantna opasnost od inspekcija i kojekakvih 'lista srama'. Drugim riječima, država je uništila i učinila riskantnim/neatraktivnim SVA moguća ulaganja OSIM onih u nekretnine koje aktivno subvencionira kroz stambene kredite i kroz poreznu politiku (nema poreza na nekretnine, a i porez na promet nekretnina je ove godine smanjen na 3%). Prema tome, ne treba se čuditi što svakih desetak godina imamo novi nekretninski balon.

 • MarkoMaras:

  Usprkos svemu, Vlada nije ničim pokazala da misli odustati od subvencioniranih kredita. Dapače. Netko treba hraniti građevinsku mafiju.

 • Avatar milanblenton7
  milanblenton7:

  Gospodine guverneru, objasnite zašto je moja kamata na stambeni kredit 5,2%, u CH je 0,9%... Provjereni podaci. Istovremeno kamata na oročenje je 0,02%... Kakva svrha je institucije NBH?

Još iz rubrike Vijesti

5
TRAGAJU ZA VOZAČEM

Strava u Međimurju: Usmrtio pješakinju i pobjegao

Horoskop
GODIŠNJI HOROSKOP

Vage, nije vrijeme za eksponiranje, evo što vam je činiti

Masakr u grčkom restoranu
MAFIJAŠKI RAT

Masakr u Ateni: Ubijene vođe crnogorskog mafijaškog klana ispred članova svoje obitelji

20