Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
98 1°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
 • Aartur:

  Ako ne uložite u nekretnine, već u dionice, uvijek riskirate gubitak svega kao Agrokorovi ulagači zbog sprege politike i gospodarskog kriminala. Čak i ako uspijete nešto zaraditi, plaćate porez državi na kapitalnu dobit od 12%. Ako ostavite novac u banci, ... prikaži još! opet slijedi porez na kamate od 12% plus vam štednju nagriza inflacija. A ako odlučite uložiti u nekakav biznis, tek tada vas čekaju pravi izazovi - ogromna birokracija, nepregledni niz poreza i parafiskalnih nameta, konstantna opasnost od inspekcija i kojekakvih 'lista srama'. Drugim riječima, država je uništila i učinila riskantnim/neatraktivnim SVA moguća ulaganja OSIM onih u nekretnine koje aktivno subvencionira kroz stambene kredite i kroz poreznu politiku (nema poreza na nekretnine, a i porez na promet nekretnina je ove godine smanjen na 3%). Prema tome, ne treba se čuditi što svakih desetak godina imamo novi nekretninski balon.

 • MarkoMaras:

  Usprkos svemu, Vlada nije ničim pokazala da misli odustati od subvencioniranih kredita. Dapače. Netko treba hraniti građevinsku mafiju.

 • Avatar milanblenton7
  milanblenton7:

  Gospodine guverneru, objasnite zašto je moja kamata na stambeni kredit 5,2%, u CH je 0,9%... Provjereni podaci. Istovremeno kamata na oročenje je 0,02%... Kakva svrha je institucije NBH?

Još iz rubrike Vijesti

Stjepan Sučić
6
DRŽAVNI TAJNIK

Vlada sutra odlučuje o sudbini Medvedovog pomoćnika, policija tvrdi da ih ipak nije vrijeđao

Workers in protective suits take part in the disinfection of Huanan seafood market, where the novel coronavirus is believed to have first surfaced, in Wuhan
GODINU DANA OD PANDEMIJE

Kineski mediji šokirali svijet: COVID-19 nije izbio u Wuhanu, imamo dokaze za to

9
Kim Jong Un
ŠTO SE DOGAĐA?

Opasno se trese režim u Sjevernoj Koreji: Smaknuća, nestašice i Kimovo pokajanje

20