Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uređaj budućnosti

Upoznajte 'smradofon': Uz SMS-ove šalje i miris po želji!

telefon miris
Screenshot/YouTube
14.05.2013.
u 16:52

- Recimo da želite poslati preko socijalne mreže poruku umornom prijatelju i tada mu pošaljete neki opuštajući miris. Uređaj možete koristiti kako bi uz poruku poslali i miris - kazao je glasnogovornik tvrtke ChatPerf Aki Yamaji.

Japanska tvrtka ChatPerf predstavila je prvi prototip onoga što su mnogi nazvali \"smradofon\" ili \"mirisofon\", piše Daily Mail.

Na snimci je ChatPerf pokazao kako radi njihov uređaj Scentee, koji se može spojiti na smartphone kako bi prijateljima poslali mirise uz poruke SMS-ove ili MMS-ove. Iz tvrtke navode i kako će se uređaj moći koristiti i pri igranju igara ili gledanju filmova, a taka će \"ispuštati\" mirise iz atmosfere.

- Recimo da želite poslati preko socijalne mreže poruku umornom prijatelju i tada mu pošaljete neki opuštajući miris. Uređaj možete koristiti kako bi uz poruku poslali i miris - kazala je glasnogovornica tvrtke ChatPerf Aki Yamaji te objasnila i da možete podesiti da vam uz zvuk, dolazak novog e-maila, nagovijesti i miris koji će uređaj ispustiti.

Kompanija smatra da će uređaj moći iskoristiti i kod igranja igrica. Na primjer, uz \"pucačine\" će vam uređaj ispuštati miris baruta. Kompanija planira prodavati mirise u malim plastičnim kutijicama.

>>Pametni telefon uz pomoć Ignitea može izračunati koliko ćete živjeti

>>Testirali smo Samsung Galaxy S4 – najpametniji telefon na svijetu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije