Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lista za Rijeku

"Upitna regularnost lokalnih izbora u PGŽ."

Ana Blečić Jelenović predložit će programske točke reforme mjesne samouprave
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
13.04.2021.
u 11:36

Lista za Rijeku javila se u povodu početka dvotjedne karantene u Primorsko-goranskoj županiji. Ističu kako je djelovanje institucija svedeno na najnužniju mjeru, a okupljanje građana zabranjeno.

Lista za Rijeku dovodi u pitanje regularnost ovogodišnjih lokalnih izbora s obzirom na restriktivne epidemiološke mjere u Primorsko-goranskoj županiji pa se iz stranke pitaju kako će se prikupljati potpisi i održavati kampanja ako se produlje mjere.

Od županijskih i državnih institucija zaduženih za određivanje mjera epidemiološke zaštite ta stranka traži da odgovore što će se učiniti ako se ne budu mogli osigurati pošteni uvjeti natjecanja za sve političke grupacije koje budu sudjelovale na izborima.

Pitaju se u kakvim će se uvjetima prikupljati potpisi, što zahtijeva kontakt s ljudima, ako u tom trenutku i dalje budu na snazi restriktivne mjere u Primorsko-goranskoj županiji. Lista za Rijeku pita i u kakvim će se uvjetima provoditi službena predizborna kampanja ako se produlje mjere.

"Izvanredne okolnosti u kojima će se održati lokalni i regionalni izbori svakako će utjecati na to tko će u sljedeće četiri godine upravljati općinama, gradovima i županijama", ističe ta stranka i dodaje kako ne bi bilo u demokratskom duhu da ključni čimbenik koji će odlučivati o njihovim rezultatima bude epidemija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije