Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI STALI U OBRNAU

Upaljeno 97 svijeća za 97 policajaca stradlih u obrani Vukovara

97 svijeća za 97 policajaca stradlih u obrani Vukovara
Foto: Branimir Bradarić
1/2
13.10.2020.
u 23:03

U obrani Vukovara poginulo je 87 policajaca, a nestalih se još uvijek vodi njih deset

Podno spomen obilježja kod zgrade suda u Vukovaru, gdje je se nekada nalazila Policijska postaja Vukovar, večeras su upaljene i položene „Svijeće zahvale za naš korak slobodni“ u spomen na policajce koji su poginuli u obrani Vukovara.

Predsjednik Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Ante Lubić kazao je kako su upravo policajci bili ti koji su prvi stali u obranu Vukovara i Hrvatske.

- U obrani Vukovara sudjelovalo je oko 700 policajaca od kojih je oko 180 bilo iz vukovarske policije. U obrani Vukovara poginulo je 87 policajaca, a nestalih se još uvijek vodi njih deset. Nažalost, nekako svih ovih godina mi smo policajci nekako ostali po strani iako smo prvi stali u obranu Hrvatske i bili prva naoružana formacija u obrani, ekao je Ljubić.

Među 97 policajaca poginulih i nestalih 1991. godine u obrani Vukovara bio je 61 policajac iz PU vukovarsko-srijemske, 15 iz PU varaždinske, 11 iz PU međimurske, šestorica iz PU brodsko-posavske i četvorica iz Antiterorističke jedinice Lučko.

Foto: Branimir Bradarić

Komentara 5

BO
boovuu
23:20 13.10.2020.

Predsjednik Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Ante Lubić kazao je kako su upravo policajci bili ti koji su prvi stali u obranu Vukovara i Hrvatske. ------------------------------------------------ koja propaganda i izmišljotina. kad su se organizirali dragovoljc policajci su još uvjek bili milicajci.

BO
boovuu
23:30 13.10.2020.

a šta je sa onim koje su okupatori Vukovara ubili kao Miroslava na Veleprometu.

ZG
zg1985
07:29 14.10.2020.

hoce li pupi organizirat konfereciju zbog ovog i kmecat o ustasama i svemircima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije