Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I dalje nestabilno

Žuti alarm za cijelu Hrvatsku: Evo kakvo vrijeme nas očekuje

Kiša
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
20.05.2019.
u 10:01

Prema prognozi danas je moguće grmljavinsko nevrijeme s obilnom kišom u cijeloj državi.

Državni hidrometeorološki zavod zbog mogućeg nestabilnog vremena za cijelu Hrvatsku upalio je žuti alarm. Stoga je prema njegovoj prognozi moguće grmljavinsko nevrijeme s obilnom kišom. U Lici i Gorskom kotaru mogući su olujni udari jugozapadnjaka.

Danas će biti djelomice sunčano i nestabilno te razmjerno toplo. Uz povremeno više oblaka mjestimice će biti kiše i pljuskova, češće na Jadranu i područjima uz njega. Lokalno su mogući izraženiji pljuskovi i grmljavina. 

Zapuhat će umjeren jugozapadnjak, na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 17 do 22°C.

Foto: DHMZ

Na zagrebačkom području bit će djelomice sunčano i razmjerno toplo. Uz prolazno jači razvoj oblaka, moguća je kratkotrajna kiša ili pljuskovi s grmljavinom. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

Idućih dana bit će i dalje promjenljivo, no od srijede sunčana razdoblja bit će dulja, osobito na Jadranu, gdje će u četvrtak prevladavati sunčano. Uz povremeno više oblaka, mjestimice će biti kiše, lokalno i pljuskova praćenih grmljavinom, ali sve rjeđe prema četvrtku. U početku će puhati umjeren do jak jugozapadni vjetar, a na Jadranu i južni te jugo.

Foto: DHMZ

Od srijede vjetar u slabljenju. Temperatura zraka neće se mnogo mijenjati.

Komentara 1

DU
Deleted user
08:05 21.05.2019.

Smjeniti Vakulu ovo vrijeme više nije normalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije