Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKONČANA VIŠEGODIŠNJA POLICIJSKA AKCIJA

Upadali u draguljarnice diljem Europe, čekićem razbijali vitrine i krali nakit

Foto: Europol
1/2
16.06.2021.
u 10:15

Europol je združenu policijsku akciju s ciljem uhićenja počinitelja pokrenuo još 2017.

Razbij i zgrabi. Tako je Europol nazvao kriminalnu grupu koja se "proslavila" pljačkama draguljarnica  diljem Europe.

Operirali su zadnjih nekoliko godina, a sada je Europol priopćio da je okončano međunarodno kriminalističko istraživanje koje je trajalo nekoliko godina, a rezultat tog istraživanje je razbijanje kriminalne skupine i uhićenje šest osoba. Te su osobe uhićene tijekom posljednje dvije godine i svi su Estonci.

U draguljarnice su upadali naoružani vatrenim oružjem i  velikim čekićima. Nakon što bi upali u draguljarnicu, uperili bi oružje u zaposlenike. Potom bi razbili staklane vitrine, pokupili nakit i pobjegli.

Sumnja se da su stajali iz pljačke draguljarnice u francuskoj Bastiji 2016., pokušaju pljačke u Veneciji 2017. i pljačke u Innsbrucku 2017.

Europol je združenu policijsku akciju s ciljem uhićenja počinitelja pokrenuo još 2017., a u njoj su sudjelovale policije Francuske, Italije, Austrije, Finske i Estonije. 

VIDEO Zašto u Hrvatskoj homoseksualci ne mogu biti darivatelji krvi?


 
Ključne riječi

Komentara 1

EP
Epil
09:28 17.06.2021.

Nisu krali vec pljackali, kradja je nesto drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije