Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KB Dubrava

Unatoč zastrašivanju skupili 1500 potpisa

dr
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
05.12.2013.
u 08:45

Smijenjeni kirurg Leonardo Patrlj ujedinio je struku

Peticiju za opoziv smjene Leonarda Patrlja i Jadranke Morović-Vergles u KB Dubrava u pet dana potpisalo je 1500 bolničkih liječnika diljem Hrvatske. Traže razrješenje sanacijskog upravitelja bolnice Dragana Korolije. Peticija je besplatna anketa ministru Ranku Ostojiću kako spasiti sustav od urušavanja.– Rekli smo ne upletanju politike u struku i pokazali da se znamo organizirati unatoč zastrašivanju. Ravnatelj KBC-a Zlatko Giljević prvi dan zabranio je potpisivanje peticije za vrijeme radnog vremena iako to traje najviše dvije minute – rekao je liječnik Trpimir Goluža iz Hrvatske udruge bolničkih liječnika u osnivanju.

Vrate li se smijenjeni liječnici na mjesto predstojnika klinika, rad bolnice neće biti moguć ako Korolija ostane. – Naši liječnici po kvaliteti rada ne zaostaju za liječnicima u visokorazvijenim zemljama. Pozivamo liječnike u politici da pokažu vlastite rezultate, poručio je Goluža

>> Bitka za vlast i utjecaj u Kliničkoj bolnici Dubrava

Komentara 3

Avatar abakus
abakus
09:18 05.12.2013.

Očekujem da političari zabrane potpisivanje bilo kakvih peticija. Tako da mogu u miru vjerovati kako su svi oduševljeni njihovim potezima.

ŠS
Štap sa glavom
12:30 05.12.2013.

Gilja, Gilja, pertija ti u znak zahvalnosti zapošljava familiju u državnu službu. Bravo.

Avatar tituš
tituš
15:20 05.12.2013.

Doktore Leonardo, ponosni smo na tebe i tvoja dostignuća. Ovu vlast doista treba operirati od gluposti ili je potpuno anestezirati i dati u sanatorij da od tamo nikad ne izađe. Ne znam možete li to učiniti, još jedno svjetsko čudo! Ponosna je cijela Imotska krajina koja te je dala, kao i preko 200 drugih doktora, o drugim strukama da i ne pričamo. Pokazali su se Imoćani i neki dan na referendumu, kada je gotovo 100% glasalo se ZA čovjeka. Ovdje su to tumačili kao područja koja mrze, a ja kažem tamo je još zdravo tkivo Hrvatske. Bravo Patrlj, bravo Kujundžić, i tako niz daleko i dugo, no tko bi sve nabrojao ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije