Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gospodarstvo

Unatoč teškoj godini, preloški poduzetnici pokazali da su žilavi

'26.07.2010., Cakovec- Americki veleposlanik James Foley posjetio je americku tvrtku LPT iz Preloga. Pogon tvrtke LPT. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
30.11.2010.
u 08:30

Prosječna neto plaća iznosila je u prvih devet mjeseci ove godine 3427 kuna, šest posto manje nego lani

PRELOG - Ova je godina nešto slabija nego prošla, no preloško gospodarstvo pokazuje žilavost. S obzirom na stanje u držav i svijetu, možemo biti zadovoljni - kazao je gradonačelnik Dragutin Glavina na susretu gospodarstvenika.

Broj obrta na području grada ove se godine čak i povećao za dva obrta. Ostali su pokazatelji nepovoljniji u usporedbi s prošlom godinom, a posebno onima prije. U prvih devet mjeseci ove godine poduzetnici su poslovali u najtežim uvjetima u posljednjih desetak godina. Ostvareno je 688 milijuna kuna prihoda, a bruto dobit je 46 milijuna kuna, gotovo upola manje nego u istom razdoblju prošle godine. Prosječna neto plaća iznosila je u prvih devet mjeseci ove godine 3427 kuna, što je šest posto manje nego lani.

- Na području grada 80 posto poduzetnika poslovalo je s bruto dobiti, a 20 posto s gubitkom - kazao je Glavina.

Prema podacima za prošlu godinu, na području grada poslovale su 183 tvrtke sa 2057 zaposlenih. Lani su ostvarile više od milijardu kuna prihoda, a neto dobit na kraju godine iznosila je 36,6 milijuna kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije