Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
željko jovanović:

Unatoč nesposobnom vodstvu, ne napuštajte SDP radi mostovske demagogije

Petar Glebov/Pixsell
28.08.2018.
u 15:50

Bojan Glavašević objasnio je da izlazi iz SDP-a koji je napustio svoju političku ideju i koncept, za što najviše krivi predsjednika stranke

SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović u utorak je, reagirajući na istupanje Bojana Glavaševića iz stranke, pozvao SDP-ovce da, unatoč "nesposobnom SDP-ovu vodstvu", ne napuštaju ideju socijaldemokracije i stranku radi "nekakve mostovske demagogije".

"Moja poruka i Glavaševiću i svima kojima je stalo do SDP-a i socijaldemokracije je - ostani i bori se u SDP-u, za SDP i za Hrvatsku", poručuje Jovanović u priopćenju nakon što je Bojan Glavašević u ponedjeljak objavio da napušta SDP.

U oproštajnom pismu dojučerašnji SDP-ov član Predsjedništva i saborski zastupnik Bojan Glavašević objasnio je da izlazi iz SDP-a koji je napustio svoju političku ideju i koncept, za što najviše krivi predsjednika stranke Davora Bernardića i one koji ga podržavaju.

Jovanović se slaže s Glavaševićevom ocjenom da stranku potresa kriza, koju je izazvalo "nesposobno vodstvo i šaka jada foteljaša i klimavaca okupljena oko Bernardića", te ističe kako stranka nikad nije bila u težoj situaciji u proteklih 28 godina koliko je on član SDP-a.

"Rejting koji tone i nije najveći problem, nego rezignacija koja je zahvatilo članstvo i simpatizere, te spoznaja da ovakav trend vodi u političku beznačajnost. Odlasci iz SDP-a taj trend mogu samo ubrzati", ustvrdio je Jovanović.

No, njegova poruka članovima stranke je da "pravi SDP-ovci neće pobjeći iz SDP-a i prodavati nekakvu mostovsku demagogiju o okupljanju izvan SDP-a".

Za gubitak identiteta i vjerodostojnosti SDP-a Jovanović proziva predsjednika stranke Davora Bernardića, kao i njegove savjetnike Sinišu Jagodića i Davorka Vidovića, Predsjedništvo SDP-a i Glavni odbor, a rješenje problema vidi u hitnim unutarstranačkim izborima.

"To je jedini put, jer kad postoji problem taj problem ne mogu rješavati ljudi koji su problem stvorili", poručuje Jovanović.

>> Pogledajte video - Bivši beskućnik Mile Mrvalj vodi turiste kroz "nevidljivi Zagreb"

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
16:21 28.08.2018.

Jova komentariše Bobu, ahahahaha, sad još čekamo Zoku, Ostoju, Velju, Raju, Rašu, Gocu, Biljanku, Milanku i malog Arsenija. :)

Avatar Moodleen
Moodleen
17:40 28.08.2018.

Nekaj je Jovan Ović pobrkal: "bori se za esdepe - bori se za Hrvatsku"! Kakve veze ima sdp i Hrvatska, jel su to oni kaj su glasovali PROTIV osamostaljenja HRVATSKE, ili "za", a Jovane?

LA
like_a_boss
17:03 28.08.2018.

Koji su ovo tragičari. Bez ideala, bez morala, bez ideja, propali su skroz...Samo grabež za preostalim foteljama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije