Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pronađeni dokazi

UN-ova istraga potvrdila: Saudijski princ umješan je u ubojstvo Jamala Khashoggija

Foto: OSMAN ORSAL/REUTERS/PIXSELL
19.06.2019.
u 12:25

Ugledni pisac i kolumnist Washington Posta, Khashoggi je preminuo nakon što je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu u listopadu 2018. godine

Istraga koju je proveo UN dovela je do 'vjerodostojnih dokaza' o umiješanosti saudijskog princa Mohammeda bin Salmana u ubojstvo novinara Jamala Khashoggija, prenosi France24.

Novinar Saudijske Arabije bio je žrtva 'namjernog pogubljenja s predumišljajem'  zaključio je posebni izvjestitelj Ujedinjenih naroda u prvoj neovisnoj istrazi o njegovoj smrti.

U mnogo očekivanom izvješću, objavljenom u srijedu, istražiteljica UN-a za izvan-sudske egzekucije Agnes Callamard rekla je da je Saudijska Arabija odgovorna prema međunarodnom pravu za Khashoggijevo 'vansudsko ubojstvo', piše CNN.

Ugledni pisac i kolumnist Washington Posta, Khashoggi je preminuo nakon što je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu u listopadu 2018. godine. Iako je Riyadh prvobitno zanijekao bilo kakvo saznanje o incidentu, saudijski dužnosnici su kasnije tvrdili da je za ubojstvo kriva grupa skitnica, od kojih mnogi pripadaju saudijskom prestolonasljedniku Mohammedu bin Salmanu.

Saudijski državni odvjetnik kasnije je priznao da je Khashoggi ubijen s predumišljajem.

Komentara 10

DU
Deleted user
12:50 19.06.2019.

UN je tako moćna organizacija da će odobriti kupovinu soli da mu stave na rep, pa će on vidjeti tko je UN.

IM
Immanuell
12:54 19.06.2019.

Budući da je planirao ubojstvo s "uspješnim" završetkom i naredio isto, ajmo vidjet tko će ga sad privesti pravdi da odguli recimo doživotnu.

Avatar nekakav
nekakav
13:45 19.06.2019.

molim pojasniti mi pojam 'neovisni' istražitelj. to mi je danas nekako totalno nevjerojatno da postoji, ili može postojati neovisno tijelo. eto, nizozemci bili neovisni u istrazi pada aviona u ukrajini, optužili ruse, nisu dali im ni da pojasne ono za što ih optužuju, dokaza nema, ne direktnih, trećina dokaza je proglašena tajnom i nije nikom dato da ih pregleda niti su dio ijednog zaključka istrage... neovisna istraga kemijskog napada u siriji prekinuta zbog američkog raketnog napada lokacije navodnog kemijskog udara... dokazi uništeni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije