Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIMIRJE

UN kreće s dostavljanjem pomoći Sirijcima pod opsadom

Sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
29.02.2016.
u 11:06

Prve dostave planirane su za danas, a očekuje se da će tijekom idućih pet dana pomoć doći do oko 150.000 Sirijaca

UN namjerava iskoristiti nedavno postignuto primirje kako bi počeo dostavljati pomoć ljudima nastanjenima u sirijskim područjima pod opsadom, prenosi BBC.

Prve dostave planirane su za danas, a očekuje se da će tijekom idućih pet dana pomoć doći do oko 150.000 Sirijaca. UN se nada da će do kraja ožujka pomoći oko 1,7 milijuna ljudi.

Primirje je i dalje na snazi iako i oporba i režim tvrde da je tijekom vikenda prekršeno više desetaka puta, uključujući zračne napade na Alep. UN-ov koordinator u Siriji za humanitarno djelovanje Yacoub el-Hillo nazvao je primirje najboljom prilikom sirijskog naroda za trajni mir i stabilnost tijekom zadnjih pet godina.

- Prvenstveno ćemo pokušati dostaviti hranu terenskim putem jer je to najučinkovitiji način, to je način na koji možemo dostaviti najveće količine hrane, ali postoje neka područja zemlje gdje ne možemo prijeći frontu - rekao je Greg Barrow, glavnogovornik UN-ovog Svjetskog programa za hranu.

>> Prvog dana primirja ubijeno više od 180 ljudi

>> Nakon poraza ISIL-a nastat će tri nove države

Komentara 1

UN
unbekant
13:31 29.02.2016.

Prekasno,to je trebalo prehranu i ostalu humanitarnu pomoc prije pet godina dostavljati,a ne paravojsku i koje-kakve zapadne teroriste slati u Siriju,sada je gotovo,eto ih kod nas u europu,nezaustavljivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije