Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak

Umro profesor Vladimir Vratović u 87. godini života

vladimir vratović
03.02.2014.
u 11:00

Široj je javnosti posebno poznat kao suautor-urednik s prof. Veljkom Gortanom dvaju svezaka Hrvatskih latinista.

Umro je profesor Vladimir Vratović u 87. godini života, poznati, priznati i ugledni sveučilišni profesor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji je svoj radni vijek proveo na Odsjeku za klasičnu filologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predajući više predmeta, a posebno će ostat poznat među studentima kao predavač povijesti rimske književnosti i voditelj seminara na kojima je obrađivao rimske autore i hrvatske latiniste.

Zadnjih deset godina prije umirovljenja vodio je novoosnovanu Katedru za hrvatski latinizam (1987. – 1997.).

Široj je javnosti posebno poznat kao suautor-urednik s prof. Veljkom Gortanom dvaju svezaka Hrvatskih latinista (1969./1970.) u ediciji Pet stoljeća hrvatske književnosti u izdanju zagrebačke Zore i Matice hrvatske, te svojim radio-emisijama o pravilnoj upotrebi i naglašavanju riječi preuzetih iz klasičnih jezika u hrvatski jezik.

>>Preminula Doris Lessing, najstarija dobitnica Nobela za književnost

Komentara 1

DU
Deleted user
13:06 03.02.2014.

Često sam ga slušao na prvom programu Hrvatskog radija u emisiji Govorimo hrvatski i uvijek ga je bilo zanimljivo poslušati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije