Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 82. godini
Povratak na članak

Umro Klaus Kinkel, bivši njemački šef diplomacije

Kinkel je tijekom rata u duhu politike svog prethodnika Genschera jasno stajao na strani Hrvatske i protiv velikosrpske agresije ali je isto tako bio i žestoki kritičar kasnije politike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini

Komentari 12

GA
Gajger
15:33 05.03.2019.

Nije on nikad stajao na strani Hrvatske, nego je isključivo služio interesima Njemačke. Ništa Hrvatska od njega dobroga nije dobila, a cijelo vrijeme svog mandata držao je stranu Muslimanima u BiH, neka mu se oni zahvaljuju. Stavljati njega u usporedbu s Genscherom čista je blasfemija.

VL
Avatar Croatino
Croatino
15:32 05.03.2019.

Veliki prijatelj Hrvatske i Hrvata u najtezim godinama od 92-95-te

VL
BA
BakaMraz
19:38 05.03.2019.

Imao sam priliku, igrom slucaja, razgovarati s njim 1995-e god na Bodenskom jezeru, inteligentan, smireni, umjeren i pravedan politicar.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
16:34 05.03.2019.

Klaus Kinkel je na međunarodnoj sceni podržao Republiku Hrvatsku. Međutim, dvije situacije su ga dovele do toga da ga u Hrvatskoj mrze kriptoustaše. Prva situacija je pismo njemačkog ministarstva vanjskih poslova predsjedniku Tuđmanu u vezi masovne i organizirane krađe luksuznih automobila u Njemačkoj. Njemačka nadležna služba ustanovila je da je svake godine u tri godine početkom i sredinom 90-tih ukradena trocifrena brojka vrlo skupih i novih automobila u Njemačkoj i tragom tih vozila došli su do vojarne Hrvatske vojske na Borongaju u Zagrebu u kojoj su se prekucavali brojevi i sređivala dokumentacija. Zatim su pod pratnjom vojne policije automobili voženi u Split, tamo ih je preuzimala glasovita splitska postrojba vojne policije i pratila automobile u Stolac odakle su četnici (da, original četnici!!!) od hrvatske vojne policije preuzimali automobile i vozili ih širom istoka Europe sve do Rusije. Kinkel je tražio od Tuđmana da se to odmah prekine, što se i desilo nakon Kinkelove intervencije. Drugo je da je Kinkel tražio od Tuđmana da obuzda HVO u BiH jer je HVO osnovao logore za Muslimane koji su sve do tada zajedno sa HVO u uniformama HVO i s hrvatskim obilježjima branili BiH od JNA i četnika. Upozorio je Tuđmana da to može učiniti nepopravljivu štetu i BiH i Hrvatskoj koja je financirala HVO ( a i danas financira sve pripadnike HVO).

VL
PL
@ploto@
16:32 05.03.2019.

Nikad on nije bio prijatelj Hrvatske.Ovo je frizirana neistina ne bi li se odala počast liberalnom leftardu kroz tobože nepostojeći dug u obliku njegove pomoći RH za vrijeme Domovinskog rata.Da se radilo o njemu,nikad RH ne bi izašla iz SFRJ.

VL
AG
Agricola
19:12 05.03.2019.

Jedan neprijatelj Hrvatske manje, tko mu jebe mater!

VL
IA
IHB-ac
16:52 05.03.2019.

Veliki ne znalac medjunarodnih zbivanja njegovog vremena....

VL
ME
Mesko
15:35 05.03.2019.

Po njemu je prozvana Klinkel opeka, ili ti ga, cigla.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.