Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 96. godini

Umro dr. Dušan Dragosavac, bliski Titov suradnik

Svijeća
Foto: Dominik Grguric/PIXSELL
08.01.2015.
u 22:23

Polaganje urne bilo je u krugu obitelji.

Dr. Dušan Dragosavac, nositelj partizanske spomenice iz 1941, jedan od vodećih političara i dužnosnika u komunističkoj Hrvatskoj i Jugoslaviji, te jedan od najbližih suradnika Josipa Broza Tita, preminuo je 21. prosinca u 96. godini, prema danas objavljenoj obavijesti njegove obitelji u Večernjem listu.

U dramatičnim promjenama 1990. nije bio niti za Tuđmanovu Hrvatsku, niti za Miloševićevu Jugoslaviju, što je rekao i u svome posljednjem intervjuu Srpskom kulturnom društvu Prosvjeta u srpnju 2011., u kojem je stavom da je u Hrvatskoj pobijedila kontrarevolucija i zbog pravdanja partizanskog zločina u Boričevcu izazvao burne reakcije. Polaganje urne bilo je u krugu obitelji.

Komentara 28

DU
Deleted user
23:01 08.01.2015.

Bio je u skupini dužnosnika koji su se protivili procesima koje nazivamo hrvatskim proljećem: Ema Derossi-Bjelajac, Jure Bilić, Ante Josipović, Milka Planinc, Josip Vrhovec, Jelica Radojčević (svi iz članovi IK CK SKH)...Wikipedia.

BU
bubimir
22:43 08.01.2015.

čeka ga veliki vijenac kojeg šalje pravednik sa žaljenjem da ga ne može koristiti kao savjetnika za mijenjanje ustava

MA
Marko1337
22:44 08.01.2015.

yugosipović se sutra neće pojaviti na sućeljavanju, jer mora na karmine partijskom zločincu u pratnji svog oca,šefa Golog otoka i ljudskih sudbina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije