Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIM

Umrlo 11 osoba zbog svinjske gripe

gripa
afp
30.10.2009.
u 11:02

U posljednja dva dana umrlo je jedanaest osoba koje su bolovale i od drugih bolesti dišnog sustava, ali je zaraza virusom H1N1 bila za njih smrtonosna.

Za smrt čak jedanaest osoba kriv je virus gripe A/H1N1 i Italija je, uz Španjolsku, zemlja s najviše slučajeva svinjske gripe u Europi. U posljednja dva dana umrlo je jedanaest osoba, koje su bolovale i od drugih bolesti dišnog sustava, ali je zaraza virusom H1N1 za njih bila smrtonosna. Podtajnik ministarstva zdravlja Ferruccio Fazio izjavio je kako u Italiji ima 380 oboljelih na 100 tisuća stanovnika, što je najviši postotak u Europi.

Takav razvoj situacije s epidemijom gripe predviđao se, i u Italiji su započela cijepljenja.
- Očekivali smo da će biti i mrtvih. Virus nije jak, ali pogoršava zdravstveno stanje onih koji su već oboljeli od drugih bolesti - izjavio je direktor odjela zaraznih bolesti Nacionalne zdravstvene ustanove Gianni Rezza. 

- No, u Italiji se na vrijeme interveniralo kako bi se spriječila pandemija - naglasio je Rezza. Oko 25 milijuna Talijana, od 60 milijuna stanovnika, trebalo bi biti cijepljeno protiv svinjske gripe.

Ključne riječi

Komentara 6

CA
calif
14:52 30.10.2009.

a kaj novinari imaju embargo za analizu vijesti? zakaj nema i usporednih podataka o \"običnoj\" gripi. sad je sezona i milijuni ljudi su zaraženi, a tisuće bu umrle i za njima s enebu nitko osvrnuo jer ko ih hebe kadd su popušili običnjaka. glavno da šire paniku i strah. možda je i to neka pandemija debilizma, idiotizma, kretenizma i opće gluposti. ultimativni labaratorijski virus koji oglupljuje ljude valjda.

GV
goran vrtaric
16:14 30.10.2009.

Oboljevaju li muslimani i jevreji od svinjske gripe, ako da, ZASTO????????????

OB
-obrisani-
01:52 31.10.2009.

\"11 mrtvih....hmmmmmm .... a vidim da ukrajinski izvori javljaju da je samo u toj zemlji preko 100

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije