Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP AS:

'Umjetnici lijeve orijentacije na Golom otoku vrijeđaju političke uznike'

Marijan Crtalić
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
28.06.2016.
u 14:59

U priopćenju ove stranke stoji kako se spomen-ploče koje postavi Vlada RH ne smije oskvrnjivati, pogotovo grubom provokacijom namećući crvenu zvijezdu nad hrvatskim grbom.

Performans sisačkog kvazi-umjetnika Marijana Crtalića, pod pokroviteljstvom Vesne Teršelić i Documente, u kojem je postavio zvijezdu petokraku na katolički križ, ali i na spomen-ploču na mjesto gdje je postavljen hrvatski grb, osim što vrijeđa osjećaje obitelji tisuća stradalnika, direktno krši hrvatske zakone – kažu u HSP-u Ante Starčević.

U priopćenju ove stranke stoji kako se spomen-ploče koje postavi Vlada RH ne smije oskvrnjivati, pogotovo grubom provokacijom namećući crvenu zvijezdu nad hrvatskim grbom. Za HSP AS Goli otok predstavlja sveto mjesto na kojem su nevini izgubili zdravlje i živote te je nedopustivo bilo kakvo devastiranje spomenika kojima se obilježava njihova žrtva. - Naša loparska podružnica o ovom je sramotnom događaju izvijestila DORH te policiju. Očekujemo pravovremenu reakciju na ovo obezvrjeđivanje mjesta stradanja, ali i nacionalnih simbola – ističu u HSP AS. U ovoj stranci navode i kako u oči posebno bode to što brojni umjetnici lijeve orijentacije na najgrublje moguće načine vrijeđaju nacionalne osjećaje i simbole hrvatskog naroda, skrivajući se iza naziva "umjetnička sloboda".

HSP AS ustrajno će, kažu, štititi tešku uspomenu na Goli otok, na kojem su stradali ne samo nedisciplinirani komunisti, kako se želi prikazati, nego i brojni vjernici svih vjeroispovijesti. Na tom tragu, stranačko će izaslanstvo će 23. kolovoza posjetiti Goli otok kako bi se dodatno potenciralo ovo pitanje, a u 9. sazivu Hrvatskog sabora nastavit će inzistirati na uvođenju Dana žrtava komunizma.

>> Umjetnik Marijan Crtalić proglašen krivim za klevetu Dinka Pintarića

Komentara 22

SF
Sv Franjo
15:21 28.06.2016.

Lijeve dezorjentacije.

Avatar dpejakovic
dpejakovic
15:19 28.06.2016.

Marijana Crtalić, sisački ljevičar, mezimac SDP-ea i Kristine Ikić Baniček. Pametnom dosta!

AJ
ajmo
15:30 28.06.2016.

A treba riješit tu bagru što vrijeđa domovinu umjetnički odstraniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije