Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačke su cure pronašle nov način proslave jednog od važnijih dana u životu žene koji bi dosadašnje veselice mogao gurnuti u zaborav

Umjesto znojnog stripera, djevojačka u wellnessu

Barove i nauljene mišićave dečke zamijenio je zdraviji i ponešto kulturniji način obilježavanja zadnjeg samačkog izlaska buduće mladenke. Wellness centri novo su mjesto gdje se provodi djevojačka večer
Foto: Petra Maretić Žonja
13.10.2008.
u 17:42

Guranje stotki u tange nauljenom striperu dok budućoj mladoj zanosno pleše u krilu, uobičajen scenarij većine proslava djevojačkih večeri, polako pada u zaborav.

Današnje mladenke, zadnje subote prije izricanja sudbonosnog “da”, sve češće tulumare u wellness centrima. Jednim takvim kraljevskim iskustvom počastila me prijateljica koja će za četiri dana postati gospođa Belamarić.

Petosatna nirvana
– Dress code – kupaći kostim i japanke. Mjesto radnje Tao wellness centar kod loung bara People’s. Nađemo se ispred zgrade u subotu u 18 sati – pisalo je u SMS poruci koja me probudila prošle srijede. I našle smo se. Nas sedam cura – Maja, buduća mlada, kuma Petra, frendice Andrea, Eva, Ivana, Marinela i ja. Treba li napomenuti da baš nijedna nije kasnila?

Dapače, sve redom točno pred wellnessom parkirale smo u 17.50 sati. Sve sa smiješkom od uha do uha, svjesne da ćemo u idućih pet sati biti u deliriju, nirvani, ili kako god se to stanje svijesti već zvalo. Čim smo zakoračile u wellness, vidjele smo da večer obećava. Na vratima su nas dočekale vlasnica i tri djelatnice, sve spremne da nam se potpuno posvete. Jer kako je kuma Petra zakupila cijeli centar, mi smo im ionako bile jedine mušterije.



Počelo je dogovorom na koje ćemo tretmane ići jer bit djevojačke u wellnessu je da s fešte izađete ljepše nego što ste došle. Piling lica i masaža cijelog tijela eteričnim uljima bio je izbor sviju nas, nekoliko cura otišlo je još na pedikuru, neke na solarij, a neke na manikuru. Mlada, koja će uskoro postati mama, išla je na masažu za trudnice, točnije, masirana je dok je ležala na boku. A dok smo čekale svoj red za opuštajuće tretmane, vrijeme smo kratile u spa zoni.

Na raspolaganju smo imale dvije saune, hidromasažne tuševe i jacuzzi iz kojeg se većini nije izlazilo. Jer od tračanja na kavama, još je bolje tračanje u toploj vodi! A s obzirom na to da su nam preljubazne djelatnice wellness centra iz lounge bara People’s stalno donosile koktele, što alkoholne što bezalkoholne, čajeve i “plate” s voćem, za napuštanje jacuzzija nije niti bilo potrebe. Jer nije zabilježen nijedan slučaj napadaja gladi! Jest da su nam se prsti na rukama i nogama smežurali, ali smežurana koža i ne zabrinjava vas previše kad znate da ćete za pola sata na pedikuru i manikuru.

Opet dobra zabava
Iako se proslava djevojačke u wellness centru uvelike razlikuje od onih razularenih, organiziranih u zadimljenom noćnom klubu ili kod mlade doma, nekih dodirnih točaka ipak imaju. I jednoj i drugoj bit je dobra zabava, a u centru je uvijek buduća mlada.

Jedino što joj se ne nazdravlja votkom i džinom ili jegerom, nego čajem od mente ili bezalkoholnim koktelima. A da ne bismo ozarenih lica, nikad mekše kože tijela, ostruganih peta, nalakiranih noktiju i osunčana tena u 23 sata, kada je centar zatvarao, išle kući, vlasnica wellnessa u susjednom nam je longe baru People’s rezervirala stol. I tako smo, nikad ljepše iako bez “trunke” šminke, otišle na još jedan koktel.



A sutradan se probudile bez glavobolje i drugih popratnih simptoma mamurnosti od koje su sve naše jače polovice patile cijelu nedjelju. I na kraju, da budemo iskreni, proslava djevojačke u wellnessu nije jeftino iskustvo. Točnije, kumu Petru, koja je sve financirala, stajalo je pet tisuća kuna (s popustom). Ali ona na to gleda ovako: odrekla se skupe haljine da bismo mi sve uživale. I hvala joj na tome.


Trend u zagreb stigao iz Slovenije

Za razliku od Hrvatske, u Sloveniji je proslava djevojačkih u wellness centrima uobičajena pojava. Kuma Petra, koja je i organizirala djevojačku u Tao centru prošle subote, upravo je u Sloveniji došla na takvu ideju. – Bila sam na team buildingu s tvrtkom u wellnessu i tamo sam doznala kako sve više mladih slavi djevojačke upravo u wellnessima. I tada mi je palo na pamet da bih i ja mojoj prijateljici Maji mogla nešto slično organizirati – ispričala je kuma Petra.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije