Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije bilo incidenata

Umjesto zabranjene, u Beogradu održana "Parada u četiri zida"

parada
AFP/Pixsell
06.10.2012.
u 14:00

Skup u Medija centru kojemu su nazočili šef Ureda EU u Beogradu Vincent Degert i švedska ministarica za europska pitanja Brigitte Olson, osiguravalo je "nekoliko desetaka policajaca" i nije bilo okupljanja protivnika LGBT populacije.

BEOGRAD - Nakon što je premijer i prvi policajac Srbije, Ivica Dačić u četvrtak zabranio održavanje Parade ponosa jer u Srbiji je, kako tvrdi, 80 posto ljudi protiv Parade, a i da bi spriječio "krvoproliće", u beogradskom Medija centru danas je održan skup "Parada u četiri zida" što je odgovor na zabranu Pridea, javljaju mediji u Srbiji.

Skup u Medija centru kojemu su nazočili šef Ureda EU u Beogradu Vincent Degert i švedska ministarica za europska pitanja Brigitte Olson, osiguravalo je "nekoliko desetaka policajaca" i nije bilo okupljanja protivnika LGBT populacije, ali je nazočnost policije na ulicama i ispred Medija centra bila vrlo velika.

Policajci u opremi za razbijanje demonstracija i veliki broj policijskih vozila bili su u blizini Trga Nikole Pašića, Terazija, Zelenog venca i u drugim dijelovima šireg središta grada, javlja agencija Beta i podsjeća kako su srpske vlasti zabranile prošlogodišnji Pride, a 2010. skup je završio sukobima između policije i ultrnacionalističkih skupina u kojima je ozlijeđeno 150 osoba.

>>Dačić zabranio održavanje Parade ponosa u Beogradu

Komentara 40

BA
bacbos
14:09 06.10.2012.

Dvoje stranaca sa svojim plaćenicima ! Odabrano društvo!

CH
choco
14:10 06.10.2012.

nece ga se americko evropska propaganda pederluka i pedofilije prosetati kroz beograd.nikada.

OB
-obrisani-
14:17 06.10.2012.

čega se pamet stidi budala se ponosi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije