Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKAV PEHIST

Umjesto u samoizolaciji bio u garaži, pa mu policija našla i nelegalni pištolj

Pištolj - ilustracija
Foto: Pixabay
1/2
30.01.2021.
u 11:52

Nakon uhićenja prepraćen je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu koji mu je odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana.

Za 35-godišnjeg državljanin BiH moglo bi se reći da je pravi pehist, jer ga je nepridržavanja određenih mu epidemioloških mjera stajalo prijave za nedozvoljeno držanje oružja, ali i za širenje zaraznih bolesti.

Kako je priopćila zagrebačka policija, njega se sumnjiči da je  nabavio i držao vatreno oružje kategorije B bez odobrenja za nabavu oružja koje je izdalo nadležno tijelo. Konkretnije radilo se o pištolju kalibra 9x19 mm, originalnog tvorničkog broja s pripadajućim spremnikom za streljivo. Osim toga 35-godišnjak za to oružje nije imao važeći oružani list,  važeće odobrenje za nabavu oružja, europsku oružnu propusnicu ili drugu ispravu o oružju izdanu na temelju međunarodnih ugovora.

Nadalje, kada je iz BiH ušao u Hrvatsku propisana mu je mjera samoizolacije, čega se on nije pridržavao, pa su ga 27. siječnja oko 13 sati policajci uočili u garažnom prostoru stambene zgrade u Petrovaradinskoj ulici. Kada su mu pretražili stan, našli su spomenutu pištolj.

U cijelo priči nejasno je li 35-godišnjak bio na meti policajaca od ranije ili su ga uhvatili u kontroli onih kojima je izrečena samoizolacija. Nakon uhićenja prepraćen je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu koji mu je odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije