Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIK poziva Riječane

Umjesto proslave 1. maja – sindikalni prosvjed

prosvjed 3. maj
Goran Kovačić/Pixsell
16.04.2010.
u 16:16

Dobrodošao je svatko tko želi javno iskazati nezadovoljstvo stanjem u državi, poručuje predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić.

"Protiv nezaposlenosti, siromaštva i bijede” moto je prosvjeda kojim će Međunarodni praznik rada obilježiti Sindikat Istre i Kvarnera (sa sekcijom mladih i umirovljenika). Na prosvjed su osim ostalih sindikalnih podružnica pozvani i građani koji žele javno iskazati nezadovoljstvo zbog nepodnošljiva stanja u državi.

– Vremena kada se za 1. maj stajalo u redu za tanjur graha su prošlost. Sindikati svih europskih zemalja slave ovaj dan kako bi vlast upozorili na probleme u društvu, a to ćemo prvi put u Rijeci učiniti i mi. Razaranje gospodarstva, gubitak radnih mjesta (u županiji je 19.150 nezaposlenih), porast siromaštva i smanjenje socijalnih prava glavni su razlozi prosvjeda – kazao je predsjednik SIK-a Bruno Bulić. Mimohod će s parkirališta na Delti krenuti u 9 sati, a sam prosvjedni skup trebao bi početi u 10 sati na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske.

Ključne riječi

Komentara 1

PO
pop72
21:40 16.04.2010.

poštovani sindikati u Lijepoj našoj su u službi vlade ma tko bio na čelu vlade te je tako suvišno i nepotrebno komentirati ili bilo što reći!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije