Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMMIT

Umjesto Milanovića u Beograd uz Hajdaša Dončića ide i V. Pusić

Pusić i Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
10.12.2014.
u 18:13

Unatoč pojačanju tima, nedolazak premijera Zorana Milanovića u Beograd snažna je poruka, poručili su iz Vlade

Nakon što je premijer Zoran Milanović odlučio da zbog šutnje srbijanske vlade na, blago rečeno, politički “otrovne” izjave Vojislava Šešelja po povratku iz Haaga neće ići u Beograd na summit “Kina plus 16”, na sastanak kineskog premijera sa šefovima vlada 16 europskih država trebao je ići samo ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić.

No, u Vladi su ipak odlučili pojačati hrvatsko izaslanstvo pa će 16. prosinca u Beogradu biti i prva potpredsjednica Vlade te ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

– Politička poruka i dalje je jasna. Nedolazak premijera Zorana Milanovića snažna je poruka. No, odlučeno je da u Beograd otputuje ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić jer Hrvatska sastanak 16 europskih premijera sa šefom kineske vlade Li Keqiangom ne smatra nevažnim. Dapače, želimo sudjelovati u tim razgovorima – objašnjavaju iz Vlade razloge ovoga svojevrsnog kompromisa.

>> 'Cirkus oko Šešelja dao se spriječiti jednom rečenicom iz Srbije'

>> 'Hrvatski i srpski političari ponašaju se kao da im je scenarij pisao Šešelj'

Komentara 35

Avatar tituš
tituš
18:27 10.12.2014.

Nadam se da su im kupili kartu samo u jednom smjeru!

PE
perfa57
18:31 10.12.2014.

Zašto nisam iznenađen da ide Pusička.

AF
afer
18:23 10.12.2014.

Bre, 'če da poseti vojvodu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije