Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALI MOWGLIJI Alkoholičarka iz Rusije zanemarila dijete

Umjesto majke, malu djevojčicu odgajali psi

27.02.2009.
u 20:17

Ruski socijalni radnici pronašli su u jednoj kući u mjestu Ufo u središnjoj Rusiji trogodišnju djevojčicu koja se ponaša kao pas s obzirom na to da su psi preuzeli brigu o njoj jer ju je majka alkoholičarka potpuno zanemarila. Djevojčicu su zatekli bez odjeće kako hoda na sve četiri i glođe kosti zajedno s psima, uz koje se i grije.

Mala Madina zna samo dvije riječi, “da” i “ne”, a kada joj se približe nepoznati ljudi, laje.

Jela pod stolom
Njena dvadesettrogodišnja majka Ana zanemarivala je dijete cijeli život. Dok Ana jede za stolom, velikodušno dopušta svojoj kćeri da ostatke hrane jede s psima ispod stola. Ana ima običaj odlaziti od kuće te ostavljati dijete na brigu psima. Kada je kod kuće, prepijana je da bi primjećivala dijete. Mediji navode kako se s malom Madinom ne želi igrati nijedno dijete iz susjedstva jer im je previše čudna. Otac djevojčice napustio je obitelj odmah nakon njena rođenja, što je navodno i otjeralo majku u alkoholizam, kažu susjedi.

Majka u kuću voli pozivati lokalne alkoholičare pa zajedno loču bez obzira na dijete. Ostala je navodno u čudu kada joj je policija oduzela dijete te je ustvrdila da se ona sasvim lijepo brinula o djevojčici. Liječnici kažu da je, unatoč svemu, djevojčica fizički i psihički zdrava.

Dječak ptica
No, nije to prvi takav slučaj u Rusiji. Prije godinu dana spašen je sedmogodišnjak koji je znao komunicirati jedino kao ptica. Sa svojom 31-godišnjom majkom živio je dvosobnom stanu u Volgogradu nakrcanom ptičjim kavezima, a majka ga je tretirala kao jednog od svojih kućnih ljubimaca i nikada s njime nije razgovarala.

Kako je izvijestila Pravda, dječak nije razumio nijedan jezik. Majka ga je uredno hranila i nije bio fizički oštećen, ali je bolovao od tzv. Mowgli sindroma – nije bio u stanju uključiti se ni u kakvu normalnu komunikaciju s ljudima. U veljači 2006. u južnoj Rusiji otkriven je četverogodišnjak koji je živio na ulici s psima i mačkama lutalicama. Socijalnim radnicima trebala su tri tjedna da ulova dječaka koji je bježao na sve četiri i lajao.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije