Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je to pred vratima?

Umjesto ključeva postavio zvono s kamerom pa shvatio zašto je pogriješio

vrata
Foto: Twitter
21.09.2018.
u 09:25

Jedan je otac ugradio zvono s kamerom u ulazna vrata te programirao da ih odmah zaključa kada detektira nepoznato lice. No nije predvidio mogući problem

Jedan je muškarac na Twitteru podijelio zanimljivu anegdotu koja mu se dogodila nakon što je kupio zvono za vrata s ugrađenom kamerom.

On je uređaj programirao tako da automatski zaključa vrata ako kamera detektira neko nepoznato lice. No brzo je otkrio da njegov plan nije baš najbolje razrađen.

Otac je u utorak izašao u dvorište provjeriti što mu radi sin koji se ondje igrao, a kada je ponovno pokušao ući u kuću, to nije mogao učiniti jer su vrata bila zaključana.

Ulazna vrata zaključala su se jer ga kamera na zvonu nije prepoznala pa je otac odmah odlučio otkriti zbog čega se to dogodilo.

Pogledao je u aplikaciju i iznenadio se onim što je vidio. Umjesto njegova lica, kamera se fokusirala na lice koje je imao otisnuto na majici. Budući da je na majici bio lik ljutitog Batmana, kamera mu je odmah zaključala vrata.

Nakon što je svoje iskustvo podijelio na Twitteru, objasnio je kako se obitelj odlučila na ovakvu varijantu zaključavanja vrata da djeca ne bi morala nositi ključeve sa sobom i strahovati da će ih izgubiti. No sada priznaje da su staromodni ključevi ipak najbolje rješenje.

>> Je li ovo najsmotaniji pljačkaš svih vremena?

Komentara 2

Avatar MaloVitra
MaloVitra
09:49 21.09.2018.

Obožavam tehnologiju, ali da se pouzdam u ovakvo nešto - nema šanse. Znači, potrebno je samo nabaviti fotku vlasnika i imaš omogućen ulaz, jer, sudeći po tome da detektira i NACRTANA lica, detekcija nije ni blizu neke pouzdanosti.

Avatar MaloVitra
MaloVitra
09:46 21.09.2018.

Mi kao civilizacija nepovratno idemo u k...c. Mi smo kao djeca nosili ključ oko vrata, i nije bilo problema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije