Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKOK Druga optužnica Anđelku Stanojeviću za mućke

Umjesto da skrbi, šef pljačkao štićenicu?

09.01.2009.
u 18:42

USKOK je pripremio novi set dokaza protiv Anđelka Stanojevića (63), šefa Centra za socijalnu skrb na Visu, kojeg su u travnju prošle godine već optužili za milijunsku prijevaru s terenom obitelji Cesareo u uvali Barjoška kraj Komiže, i to zajedno s dvoje Višana, Antom Tantom (40) i njegovom djevojkom Zvjezdanom Ždero (32).

Kupovao prejeftino
Osim u mućki s terenom kod Komiže, Stanojevića je USKOK uhvatio s prstima u pekmezu i u slučaju kriminala s imovinom obitelji Sviličić u Visu.

Uz njega optužen je i Damir Crnički (51) iz Zagreba, koji je preko Stanojevića (pre)jeftino pokupovao dvije kuće u Visu, vlasništvo poslovno nesposobne Jelene Sviličić, kojoj je Centar za skrbnika odredio danas pokojnog Blaža Sviličića.

U svibnju 2001. godine Stanojević je, prema optužbi, omogućio Crničkom da za znatno manje novca dođe do zemljišta i stare kuće na predjelu Volijak.

Ugovor je, naime, sklopljen na 67 tisuća kuna, premda je naknadnom procjenom vrijednost prodanih nekretnina iznosila čak 293 (!) tisuće kuna, pa su tako, izračunao je USKOK, optuženici oštetili vlasnicu Jelenu Sviličić za najmanje 226 tisuća kuna!

Nije više u pritvoru
Iduće godine Crnički preko Stanojevića za 56 tisuća kuna dolazi u vlasništvo zemljišta i stare kuće u Kamenitoj u Visu, također u vlasništvu poslovno nesposobne Jelene Sviličić.

Stanojević je i u ovom slučaju, tvrdi USKOK, bez pribavljene pripisane procjene nekretnina Porezne uprave donio rješenje kojim je odobrio prodaju nekretnina štićenice Jelene Sviličić. Kuća i teren, utvrđeno je naknadno, vrijedili su najmanje 400 tisuća kuna, pa je Stanojević tako pribavio Crničkom korist od najmanje 344 tisuća kuna. Stanojević je u pritvoru bio do prije koji dan.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije