Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nije to prometni prekršaj'

Petrov: Ako Srbija misli da su na takvo ponašanje svi u Hrvatskoj slijepi, varaju se

Božo Petrov
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
17.03.2016.
u 14:55

– U obrazloženju odluke da se Šešelju dozvoli da u vrijeme izricanja presude bude u Beogradu, ICTY navodi da će presuda biti izrečena u odsustvu ne zato što se njegova nazočnost ne zahtijeva, već zato što on to odbija i zato “što srpske vlasti ne primjenjuju odgovarajuća sredstva da ga na to primoraju“. Ako Srbija misli da su na takvo ponašanje svi u Hrvatskoj slijepi, varaju se – napisao je Petrov

Nakon što je Haaški sud jučer objavio da će presuda Vojislavu Šešelju 31. ožujka 2016. biti izrečena bez njegove prisutnosti i ponudio Šešelju da se pismeno izjasni želi li izricanje pratiti putem videoveze iz Beograda na Facebooku je danas reagirao potpredsjednik Vlade Božo Petrov.

Petrov je poručio da je nedopustivo da Šešelj ne nazoči izricanju presude.

– Vidim da su mnogi u Srbiji zaboravili na neke događaje. Tako se Vojislavu Šešelju, optuženom za teške zločine, koji danas s još većom žestinom ponavlja teze i postupke koji su doveli do strahovitih stradanja i razaranja, takvo ponašanje tolerira, pa i odobrava. I ne samo to, umjesto da se Šešelja smjesta uhiti i otpremi u Haag, u Srbiji se ponašaju kao da je riječ o suđenju za lakši prometni prekršaj. Pravilnik Haaškog suda o postupku i dokazima vrlo jasno kaže da optuženi mora biti prisutan na objavi presude. U obrazloženju odluke da se Šešelju dozvoli da u vrijeme izricanja presude bude u Beogradu, ICTY navodi da će presuda biti izrečena u odsustvu ne zato što se njegova nazočnost ne zahtijeva, već zato što on to odbija i zato “što srpske vlasti ne primjenjuju odgovarajuća sredstva da ga na to primoraju“. Ako Srbija misli da su na takvo ponašanje svi u Hrvatskoj slijepi, varaju se – napisao je Petrov i dodao da su Hrvatsku u pregovorima oko pristupanja Europskoj uniji stopirali i minirali zbog puno manje bitnih stvari.

– Gospodo, vrijeme je za katarzu – poručio je na kraju svoje Facebook-objave Petrov.

>> Apsurd: Haaški sud nudi Šešelju da izricanje presude prati iz Beograda

Komentara 342

PP
pp
15:05 17.03.2016.

Puno toga se njima tolerira, a Hrvatska šuti.

SE
sestrićna
15:24 17.03.2016.

srbija je agresorska zemlja s kojom hrvatska ne bi trebala imati nikakve odnose..zabraniti joj pristup eu i izorirati je...

SE
sestrićna
15:26 17.03.2016.

milnoviću pusićima yusipoviću staziću i ostilim provoditeljima srpskog memoranduma II u hrvatskoj ne smeta četnička vlast u beogradu..dapače..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije