Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Umjesto čudovišta iz Loch Nessa snimio duha iz samostana?!

duh
Ivica Galović/Pixell
08.12.2009.
u 16:44

U krugu na fotografiji jasno se vide obrisi ljudskog lica koje neodoljivo podsjeća na škotskog kralja Davida iz 12. stoljeća, tvrdi Tomislav Goll.

SLAVONSKI BROD - Brođanin Tomislav Goll nemalo se iznenadio kada je na fotografiji franjevačkog samostana koju je snimio u škotskom gradiću Kelsu ugledao ni manje ni više nego – duha!

Slikali smo sve

Iako su od njegova puta u maleni gradić na sjeveru Škotske prošle već četiri godine, neobična fotografija javnosti je postala poznata tek ovih dana, kada su pustolovi iz brodskog 2cv kluba ljubitelja spačeka otvorili izložbu fotografija sa svojih dosadašnjih putovanja. U krugu na fotografiji jasno se vide obrisi ljudskog lica s očima, nosom i ustima koji neodoljivo podsjećaju na škotskog kralja Davida iz 12. stoljeća, kojemu je posvećena ploča na ulazu u samostan.

Lik kralja koji je ujedno bio i osnivač spomenutog samostana te veliki poklonik benediktinaca otisnut je i na novčiću koji se nekada koristio kao platežno sredstvo.

– Kao i svi pravi turisti, sa sobom smo ponijeli digitalce i slikali doslovce sve na što smo naišli. Jednog smo dana u šetnji po Kelsu došli do ostataka samostana za koji sam poslije otkrio da je mjesto u kojem su franjevci i došli u Škotsku i odatle se širili dalje po zemlji. Napravio sam dvadesetak fotografija i, kada sam ih prebacio na računalo, na jednoj od njih otkrio zanimljiv detalj oko kojeg se stručnjaci lome. Profesionalci koji se bave fotografijom kažu da je to kap vode, a oni manje profesionalni poput mene uvjereni su da je riječ o duhu – kaže Tomislav Goll.

Hit u lokalnim medijima

Stanovništvo u Kelsu također je bilo uvjereno kako se radi o duhu njihova nekadašnjeg kralja. Cijela stvar zanimljivom se učinila i lokalnim novinama, koje su priču o simpatičnim Hrvatima koji su snimili duha i fotografiju koju im je Goll velikodušno ustupio ubrzo objavile na naslovnici.

 

Ključne riječi

Komentara 4

SE
sejoman
16:57 08.12.2009.

uh kako dobar clanak...a slici da nepricam

Avatar jura-100
jura-100
17:06 08.12.2009.

BRAVO za Večernji - opet ste pokazali, po tko zna koji put, vrhunsko novinarstvo. Članak je nekakvoj fotki, ali vam ni u ludilu nije palo na pamet objaviti tu fotku!!! Samo vi uživajte u svom 19. stoljeću...

MA
maticzel
17:12 08.12.2009.

Hahahahahaha...bravo novinari VLa! Vidi se da ste skolovani u komunizmu.Hahahahahahahaha...tako i komunjare vide neprijatelja gdje god pogledaju pa cak i gdje ga nema a vi vidite duhove,vjestice,vampire iako znate da je to moguce samo u ....novinarskim bajkama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije