Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlasnik se nije javio

Umirovljenik predao policiji pronađeni novac: 'Netko je podbočio svoja leđa da to zaradi'

Zlatko Andri
MojPortal.hr
24.11.2020.
u 14:46

Novac nije najvažnija stvar na svijetu, smatra umirovljenik iz Bjelovara

Nakon što je u ponedjeljak ujutro nekome na bjelovarskoj tržnici ispao novac, naišao je 72-godišnji Zlatko Andri koji ga je pokupio te biciklom odvezao do policijske postaje. Ovo nije prvi put da je pronašao novac i vratio ga, nego se slično dogodilo prije godinu i pol dana kada je policiji predao pozamašan iznos koji je pronašao ispred trgovine, piše MojPortal.hr.

"Novac nije najvažnija stvar na svijetu. Osim rođenja sinova i unučadi, najveća mi je radost u životu bila osmijeh jedne žene. Živjela je u jednoj sobici 4X4 metra i ja sam joj pomogao adaptirati stan jer si zbog svoje male mirovine to nije mogla priuštiti", rekao je.

Zlatko, koji je završio školu za strojarskog tehničara, kovinotokara i vozača, rođen je u Garešničkom Brestovcu u kojem je proveo djetinjstvo pa se, nakon što je živio u Križu Novoselecu i Bjelovaru, preselio u Njemačku gdje je radio u Mercedesu. Nakon 12 godina vratio se u Bjelovar. 

"Puno sam tamo radio kako bi svojoj obitelji osigurao pristojan život. Kad sam se vratio u Bjelovar, bio sam potpuno izgubljen. Nikako se nisam mogao uklopiti. Nisam visio po birtijama pa nikome nisam bio zanimljiv. Posao je tada bilo teško dobiti ako nisi bio podoban. Obolio sam, završio u bolnici. Četiri puta sam gledao smrti u oči. I onda sam shvatio da nešto moram promijeniti, ispričao je. 

Svaki se dan vozi na svom biciklu kojeg je dobio od neznanca u Međugorju, a u posljednje je dvije i pol godine prešao gotovo 20 tisuća kilometara.

"Kad sam radio u Njemačkoj rekli su mi da auto u jednom danu potroši kisika koliko čovjek u osam dana. Tako sam se ja odlučio na bicikliranje. Nakon što cijeli dan jurim biciklom od obitelji do obitelji kojima treba pomoć, navečer stavim masku na lice i prošećem. Uživam kad vidim kako se na sve strane nešto gradi, kako grad raste. Ne dam se ja, radit ću dok me ruke i noge budu služile. Puno čitam. Zanima me Egiptologija, sve o Inkama, planinama, rijekama, životinjama. Zanima me sve o ovoj našoj prekrasnoj zemlji", tvrdi i dodaje kako se osoba čiji je novac pronašao još uvijek nije javila. 

"Iskreno se nadam da će se policiji javiti onaj tko je izgubio novac. Ipak je netko podbočio svoja leđa da to zaradi", rekao je za MojPortal.hr.

Ključne riječi

Komentara 1

VA
vadis1
15:04 24.11.2020.

To sto je ovaj covjek napravio trebalo bi biti pravilo a ne iznimka, i da novine pisu kao neku senzaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije