Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
htio pomoći

Umirovljenik prevarante pustio u kuću, a oni mu ukrali 40.000 kn!

gost,kucanje,vrata
Foto: Thinkstock
25.08.2014.
u 18:36

Naivno vjerujući da im pomaže u nevolji primio ih u kuću, a oni ga na prevaru lišili ušteđevine kojom je namjeravao urediti fasadu

- Naivno sam nasjeo i tu više nema pomoći. Bit će dobro ako ih policija otkrije ali ne gajim velike nade - tužnim glasom rekao je 80-godišnji Bjelovarčanin Izidor D. iznoseći neugodno iskustvo u kojem je u nedjelju poslijepodne pokraden u vlastitoj kući u Cankarevoj ulici. Zasad nepoznati muškarac i žena na prevaru su mu ukrali više od 40.000 kuna.

Platili mu lažnim dolarima

Sredovječni muškarac i žena u crnom terencu stranih registarskih oznaka zaustavili su ga u blizini Borika i zamolili pomoć.

– Tražili su da im pokažem gdje je bolnica. Muškarac mi je na slabo razumljivom hrvatskom rekao da je u bolnici njegov brat, navodno diplomat, da je ozlijeđen u prometnoj nesreći i da treba na operaciju. Dok smo razgovarali zazvonio mu je mobitel i liječnik mu je javio da će operacija biti gotova za dva sata i da tada može vidjeti brata. Tada su me zamolili da to vrijeme provedu kod mene pa da ih kasnije odvedem do bolnice. Izgledali su pristojno pa sam pristao. Za tu uslugu muškarac mi je dao sto dolara koji su, kako sam kasnije shvatio, bili lažni - priča nesretni Izidor.

Kasno shvatio prevaru

Ne sluteći prevaru odveo ih je u svoju kuću u kojoj živi s nećakom koji u to vrijeme nije bio doma. Muškarac ga je tada zamolio da mu posudi 2000 kuna za plaćanje liječenja i za garanciju mu ponudio dolare. I dalje ne sluteći ništa dao mu je traženi iznos i tako nehotice otkrio gdje drži novac. Nakon toga žena je tražila da joj pokaže gdje je WC u dvorištu, a za to vrijeme muškarac je iskoristio priliku i ukrao skriveni novac. Potom su tobože hitno morali u bolnicu i tražili su da im pokaže put.

Na Radićevom trgu zaustavili su vozilo i dali mu 200 kuna rekavši da ga ne mogu voziti kući i da uzme taksi. Sluteći prevaru požurio je kući i tada je otkrio da je pokraden. Sve je odmah prijavio policiji, ali bilo je već kasno. Naime, drski lopovi već su odmaglili u nepoznatom od pravcu.

>>Uhićen zagrebački par koji je Umažanina omamio napitkom i pokrao

>>Poznata slastičarnica: Znate li ovog mladića? Jučer nas je opljačkao

Komentara 2

SW
swimm
08:01 26.08.2014.

svaki treći dan slična priča ,do kada

ZD
zdepar
19:26 25.08.2014.

ako ti lopovi dođu kod mene neka nešto sitno ponesu sa sobom da se ne osramotim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije