Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A IMA 72 GODINE

Umirovljenik Franjo Lovrec: Eto, napokon sam punoljetan!

Franjo Lovrec i sin Krešimir u vinogradu
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
29.02.2016.
u 08:11

"Prvih osamnaest godina prošlo je brzo, a kako će narednih 18, vidjet ćemo"

- Eto, i to sam dočekao. Sad sam i službeno punoljetan - smije se umirovljenik Franjo Lovrec (72), kojega generacije studenata Učiteljskog fakulteta u Čakovcu pamte kao profesora glazbe, a ljubitelji dobre kapljice kao vinara.

Franjo je među četiri milijuna ljudi koji su rođeni 29. veljače, dakle prijestupne godine, pa će danas moći proslaviti rođendan točno na dan kad su ugledali svijet, a ne 28. veljače ili 1. ožujka.

- Nikako ne mogu izbjeći proslavu, uvijek me pronađu (smijeh). U godinama koje nisu prijestupne rođendan slavim 28. veljače. Što da vam velim? Osjećam se starački, ipak sam rođen 1944. godine, ali zdravlje me dobro služi. Volim se šaliti, a pročitao sam da su i neki glazbenici koji su rođeni 29. veljače, na primjer, talijanski skladatelj Rossini, također bili šaljivdžije. Prijatelji s kojima se nalazim na kavicama uvijek od mene očekuju šale - priča Franjo, koji je vinarski posao u Svetom Urbanu kod Štrigove prepustio sinu Krešimiru i kćeri Jasni, a on im je, veli, vjetar u leđa.

- Prvih osamnaest godina prošlo je brzo, a kako će narednih 18, vidjet ćemo - kaže.

>> U ovom gradu veljača nema 28 ni 29, već nevjerojatnih 31 dan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije