Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U DOMU ZA STARIJE

'Našla sam ju smrdljivu, prljavu': Umirovljenici ukrali 170.000 kn ušteđevine

Ankica Jaković
Foto: Provjereno
13.11.2019.
u 21:54

U lošem stanju odveli su je u banku gdje su joj dali da potpiše dokumente za koje je vjerovala da su trajni nalog za plaćanje doma, a radilo se zapravo o punomoći za upravljanjem njezinom životnom ušteđevinom

Umirovljenica Ankica Jaković krajem prošle godine doživjela je nezgodu nakon čega su je susjede umjesto na hitnu odvele u dom za starije Marijan gdje ju je, tvrdi ona, direktor tog doma Goran Marijan opljačkao. S računa joj je skinuto ukupno 170.000 kuna.

U početku su prema njoj bili ljubazni, ali otkad je stigla, primijetila je da joj daju tablete od kojih se, kaže, nije osjećala dobro. To je iskoristio direktor doma koji ju je u takvom stanju jednom prilikom odveo u banku i dao joj da potpiše određene dokumente. Nakon toga ispražnjeni su joj računi, a domu su ju počeli zapuštati do te mjere da su je kupali svaki drugi tjedan, otkriva Provjereno.

- Znam kako je ona funkcionirala, a sad odjednom nađete osobu smrdljivu, prljavu...' - priča Vesna Stipanović, kćerka Ankičine prijateljice čiji je posjet izazvao paniku među zaposlenicima. Izvukla ju je iz doma pod izlikom da idu kod doktora i odvela u svoju kuću.

Četiri dana kasnije, Ankici je na mobitel stigla poruka iz banke u kojoj je obavještavaju o minusu na računu s kojeg joj je skinuto 140.000 kuna životne ušteđevine te je s kreditne kartice neovlašteno podignuto još nekoliko desetaka tisuća kuna. Sav novac podigao je Goran Marijan uz punomoć koju je umirovljenica potpisala u banci, a za koju tvrdi da je mislila da potpisuje trajni nalog za plaćanje doma.

Direktor sve optužbe negira.

- Što se tiče cijele priče, gospođa ima određenih poteškoća u psihičkom ponašanju stoga je i bila podnijela policiji prijavu. Dostavili smo sve dokaze koji su potrebni i cijela situacija je razriješena - kaže Goran Marijan.

Banka je podnijela kaznenu prijavu upravo protiv direktora doma zbog poslovne prijevare. A istraga je u tijeku i zbog skidanja novca s računa.

Komentara 8

MA
Machak
22:18 13.11.2019.

Ov o je strašno. To su moralne beskrupulozne nakaze a ne ljudi. Bljak.Bljak. Bljak.

Avatar KOMENTAR
KOMENTAR
22:30 13.11.2019.

Neizmjerno hvala ekipi iz Provjerenog što se bore sa hrvatskim vjetrenjačama. Da imam bilo kakav ozbiljniji problem javio bih se njima prije nego hrvatskom krivosuđu - mafijaškoj organizaciji.

LU
lupa
21:59 13.11.2019.

Ako netko treba snowiti odgovornost to je i banka koja je dozvolila da starija osoba popise punomoc bez socijalnog radnika. Trebamo zastiti starije ljude!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije