Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON SASTANKA

Umirovljeničke udruge očekuju u utorak dogovor o covid dodatku: 'Našli smo se u sredini'

Sisak: Umirovljenici u šetnji gradom tijekom sunčanog dana
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/2
25.02.2021.
u 20:21

Predstavnici umirovljenika otvorili su temu covid dodatka 11. veljače na sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem od kojega su zatražili da nešto više od 800 tisuća umirovljenika s mirovinama do 2710 kuna dobiju dodatak od 150 eura.

Čelnice umirovljeničkih udruga razgovarale su u četvrtak s ministrom rada Josipom Aladrovićem o uvođenju covid dodatka za umirovljenike te očekuju da će dogovor biti postignut na idućem sastanku zakazanom za utorak.

Sastanak je bio pozitivan, dogovori slijede u utorak kad ćemo ponovno imati sastanak s ministrom, rekla je Hini predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske (MUH) Višnja Fortuna koja je na sastanku bila zajedno s čelnicom Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH) Jasnom A. Petrović.

Dodala je da će u međuvremenu svoje zahtjeve za covid dodatkom koji bi u višem iznosu imali umirovljenici s nižim mirovinama uskladiti sa stručnom službom Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

"Našli smo se u sredini, ali je dogovor da razgovaramo dalje kako bi iznašli najbolje rješenje za one s najnižim mirovinama", rekla je Fortuna.

Predstavnici umirovljenika otvorili su temu covid dodatka 11. veljače na sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem od kojega su zatražili da nešto više od 800 tisuća umirovljenika s mirovinama do 2710 kuna dobiju dodatak od 150 eura.

Za oko 244.000 umirovljenika s mirovinom od 2710 do 5000 kuna predlažu dodatak od 100 eura, a za 7200 samaca koji imaju više od 5000 kuna mirovine dodatak od 50 eura. Dodatak bi prema njihovom izračunu proračun stajao milijardu i 93 milijuna kuna.

 

Komentara 1

WT
WTF!
08:04 26.02.2021.

Kaj nije to trebalo biti na dnevnom redu 24.02.? Tak bilo planirano,pa nisu ni spomenuli. Sad će kao u utorak!?! Samo vas preveslavaju,a vrijeme curi. Ne nadajte se previše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije