Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREME ZA ISPLATU Vlada bi ovoga tjedna trebala potvrditi dobre vijesti iz HZMO-a

Umirovljenicima ipak božićnice

VL
Autor
Nikola Sever Šeni
08.12.2008.
u 19:46

Na račune umirovljenika ove će godine ipak stići božićnice. Neslužbena je to informacija koja se mogla čuti nakon današnje sjednice Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Službeno, “UV je zadužio predsjednika Upravnog vijeća, ravnatelja Zavoda i predsjednika uprave Kapitalnog fonda d.d. da poduzmu sve potrebne radnje radi osiguranja sredstava za isplatu božićnice korisnicima mirovinskih primanja”.

Umirovljenicima s mirovinama do 500 kuna božićnica će iznositi 300, onima od 500 do 1000 kuna na račune će sjesti 200 kuna božićnog dara, a umirovljenici s primanjima od 1000 do 2000 kuna dobit će 150 kuna. Umirovljenike s mirovinama iznad 2000 kuna ispod bora će dočekati 100 kuna. Službena potvrda te informacije, kako se doznaje, stići će s ovotjedne sjednice Vlade. Inače, HZMO je već napravio sve pripreme za isplatu.

Zanimljivo, Hrvatska stranka umirovljenika poručila je da će podržati sve segmente zdravstvene reforme osim onoga kojim se predlaže plaćanje zdravstvenog doprinosa na sve mirovine veće od 5108 kuna. Na taj će zakon, priopćili su u HSU, pokušati utjecati zastupničkim amandmanima u Saboru.

“Jednim amandmanom usprotivit ćemo se plaćanju participacije u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a drugim plaćanju participacije za bolničke usluge”, kažu u HSU.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije