Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Umirovljenicima će do Božića biti isplaćeno ukupno 950 milijuna kuna obeštećenja

30.10.2008.
u 13:46

U prosincu umirovljenicima će biti nastavljena isplata obeštećenja temeljem povrata duga, tako da će im do Božića država ukupno isplatiti oko 950 milijuna kuna, izvijestila je Hrvatska stranka umirovljenika (HSU).

U drugoj polovici prosinca bit će isplaćena četvrta rata obeštećenja umirovljenicima s obiteljskom i najvišom radničkom (tzv. limitiranom) mirovinom koji su odlučili prihvatiti polovicu ukupnog iznosa obeštećenja. Za takvu isplatu odlučilo se 23.156 korisnika koji će prosječno primiti 5407 kuna, čime se završava isplata njihova obeštećenja.

Drugu ratu, od ukupno šest, do Božića će primiti umirovljenici koji su se odlučili na isplatu cjelokupnog obeštećenja, pa će njih 123.066 dobiti u prosjeku 5701 kunu.

Prvu ratu obeštećenja primit će pak korisnici obiteljskih i najviših radničkih mirovina koji su, uz poček od dvije godine, odlučili uzeti puni iznos obeštećenja. Njih je 14.062, a primit će prosječno 8359 kuna. Nakon toga će im za isplatu preostati još pet rata.

Sav potreban novac nalazi se na računu Umirovljeničkog fonda i u tijeku su tehničke pripreme za njegovu isplatu, napominje HSU.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije