Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi s njim letio...

Umijeće ili nepromišljenost? Ovakvo slijetanje putničkog zrakoplova još niste vidjeli

avion
Foto: Screenshot
1/2
10.10.2018.
u 09:21

Dok se na snimci čuje kako jedni vrište od straha, drugi se dive umijeću ovoga pilota koji je, unatoč vrlo neustrašivom slijetanju, uspio sretno prizemljiti avion

Nevjerojatna snimka slijetanja zrakoplova dolazi iz Kolumbije, gdje je jedan neustrašivi pilot putničkim zrakoplovom gotovo okrznuo drugi avion i sletio na potpuno neosiguranu pistu u gradu Taraira u blizini brazilske granice.

Slijetanje zrakoplova snimili su očevici s tla iznad kojih je avion preletio, a na snimci se vidi kako mu je malo trebalo da ne udari zrakoplov koji je bio na tlu.

Dok se na snimci čuje kako jedni vrište od straha, drugi se dive umijeću ovoga pilota koji je, unatoč vrlo nepromišljenom slijetanju, uspio sretno prizemljiti avion.

Nakon što se snimka proširila internetom, kolumbijsko Civilno zrakoplovstvo izvijestilo je kako istražuju incident koji se dogodio na pisti, a na koju zrakoplovi slijeću tri puta tjedno prevozeći putnike i teret iz većih kolumbijskih gradova. Pista je potpuno neosigurana, a prtljagu putnika prevoze na traktorima.

– Nemoguće je da ovaj pilot sam računa hoće li udariti u zrakoplov na pisti ili ne. Letio sam 20 godina i još deset sam radio za aviokompaniju i iz mojeg iskustva, ovo je čista nepromišljenost – rekao je argentinski pilot Manuel Mazzucco.

Osim što je riječ o nepromišljenosti, ovo je aerodrom koji nije osiguran, a ti zrakoplovi su iz 1970-ih, naglasio je učitelj Jose Ramirez Bedoya.

Ključne riječi

Komentara 11

VI
Vito
09:55 10.10.2018.

unatoč vrlo nepromišljenom slijetanju ::: Ovo je najbolje moguće promišljeno slijetanje u "zadanim okolnostima" __ Pilot je točno znao što i kako mora upravljati zrakoplovom u vremenu koje se vidi iza i iznad njega. __ Jednostavno je morao tako slijetjetii __ U suprotnom bi ostao bez goriva negdje iznad prašume. __ "Razmaženi" i neobrazovani ne mogu zamisliti da su ovi DC3 zrakoplovi letjeli iznad krovova Berlina u vrijeme blokade kad su rusi zabranili cestovni promet do zapadnog Berlina. __ Ovaj pilot je "potomak" ondašnjih pilota koji su "spasili" Berlin od gladi. __ To je pohvala pilotu koji je dostavio robu u "nemogućim uvjetima" __ Samo ljubomorni i nesposobni ga žele okriviti za nepromišljenost.

Avatar Yugoslavia_Uber_Alles_2
Yugoslavia_Uber_Alles_2
10:45 10.10.2018.

Normalno slijetanje za livadare.

Avatar Zgubider.
Zgubider.
13:29 10.10.2018.

Nije bilo moguće drugačije. Da je došo pod većim kutom, pista bi mu bila prekratka. Najveći problem u toj cijeloj priči je ovaj koji je parkiral ovaj drugi avion na to mjesto na stazi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije