Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVREDA

Umberto Bossi izvalio: Baš su prasci ovi Rimljani!

Bossi urla u parlamentu
AFP
28.09.2010.
u 15:07

Kapetan nogometnog kluba Roma Francesco Totti poručio mu je da dođe u glavni talijanski grad i Rimljanima to kaže u lice ako ima hrabrosti.

Čelnik Sjeverne lige i ministar u Berlusconijevoj vladi Umberto Bossi imitira Asterixa i Obelixa u njihovim dosjetkama s Rimljanima. Starorimski natpis SPQR (Senatus Populus Que Romanus - Senat i Narod Rimski) koji su Gali pretvarali u Sono Pazzi Questi Romani (Baš su ludi ovi Rimljani, kako je bilo prevođeno u stripovima na hrvatskom) Bossi je sada citirao i u pogrdniji izraz, odnosno u Sono Porci Questi Romani, što znači “Baš su prasci (ili svinje) ovi Rimljani”. Taj je izraz uvriježen na sjeveru Italije i nije prvi put objavljen. No, s obzirom na to da je u Italiji politička situacija dosta napeta, Bossijev ispad iskorišten je za napad na njega. U nekoj drugoj situaciji zasigurno bi se kazalo da je to još jedna od Bossijevih glupih dosjetki. Sada je ne samo oporbeni lijevi centar, nego i dio većinskoga desnog centra napao Bossija i traži od njega ispriku. Bossi je, dakako, kazao da je njegova izjava bila samo doskočica, ali s obzirom na to da su uslijedile takve reakcije, dodao je:

– Mogao bih pomisliti da se netko u Rimu osjeća krivim.

U nastavku svojih provokacija Bossi je kazao da se utrka formule 1 ne smije iz Monze, na sjeveru Italije, prebaciti u Rim, što je želja rimskoga gradonačelnika Giannija Alemanna.

– U Rimu neka voze dvokolice kao one iz staroga Rima – kazao je Bossi. Kapetan nogometnog kluba Rome Francesco Totti kazao je pak da je uvrijeđen riječima čelnika Sjeverne lige te mu poručio:

– Ako ste tako hrabri, dođite i te riječi kažite u lice Rimljanima pred Kolosejem.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
15:26 28.09.2010.

Nemoj neko da mi zavadi sjever i jug ´rvacke i rima.

Avatar commentator
commentator
20:29 28.09.2010.

\"Roma capoccia.\"

OB
-obrisani-
11:21 29.09.2010.

\" Viva Padania Libera \"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije