Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUD UTVRDIO VRIJEDNOST

Uljanikov nedovršeni brod vrijedan milijardu i 59 milijuna kuna ide na dražbu

Foto: KIRSTEN DONOVAN/REUTERS/PIXSELL
23.07.2019.
u 12:35

Prva dražba za ovaj brod mogla bi biti objavljena do kraja srpnja, a krajem rujna do kada bi mogao trajati prvi krug dražbe moglo bi se saznati hoće li kupac biti Jan de Nul i koliko će država od 920 milijuna kuna jamstava za taj brod eventualno uspjeti vratiti nazad u proračun.

Trgovački sud u Pazinu utvrdio je vrijednost nedovršenog broda/jaružala koje je Uljanik gradio za luksemburško-belgijsku grupaciju Jan De Nul na milijardu i 59 milijuna kuna te je utvrdio uvjete prodaje prema kojima se na prvoj elektroničkoj javnoj dražbi taj brod ne bi mogao prodati za manje od 794, 2 milijuna kuna, odnosno ispod tri četvrtine utvrđene vrijednosti.

Prema sudskom zaključku, na drugoj dražbi taj se brod ne može prodati za manje od 529,5 milijuna kuna što je polovina vrijednosti.

Na trećoj dražbi najniža prodajna cijena iznosi 264,75 milijuna kuna, odnosno četvrtinu utvrđene vrijednosti dok bi se na eventualnoj četvrtoj dražbi taj brod prodavao po početnoj cijeni od jedne kune.

Kako se saznaje, prva dražba za ovaj brod mogla bi biti objavljena do kraja srpnja, a krajem rujna do kada bi mogao trajati prvi krug dražbe moglo bi se saznati hoće li kupac biti Jan de Nul i koliko će država od 920 milijuna kuna jamstava za taj brod eventualno uspjeti vratiti nazad u proračun.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar opara1
opara1
14:07 23.07.2019.

Pa dajte molim vas , znanstvenim riječnikom govorimo da se ovdje desio nevijerovatan apsurd koji nije zabilježen u bližoj povijesti,,od straha i užasa ljudi više ne govore.

AN
antonelić
13:14 23.07.2019.

još jedan u nizu uspjeha prd.vld.anem. plenkovića i njegove bratije ( pinokio , roks , njonjo , vaso ... ) ... sada još da prodaju raf.sisak , imunološki , brodarski institut i riz odašiljače za jednu kunu pa smo stigli u blagostanje ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije