Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zastarjeli zakon
Povratak na članak

Ulaznica za strane fakultete: Rektori nezadovoljni prijedlogom

Odluči li, primjerice, Centralno europsko sveučilište, koje se ubraja u 200 najbolje rangiranih sveučilišta na svijetu u čak osam disciplina, a čiji je osnivač George Soros, mađarski financijaš kojeg podržavaju liberali i od kojeg zaziru demokrati i konzervativci, otvoriti svoje sveučilište u Hrvatskoj, to bi mu moglo biti omogućeno.

Komentari 6

PL
@ploto@
17:26 12.09.2018.

Imamo ionako previše soroševih aktivista koji su posijani preko Otvorenog Društva za porobljavanje slobodnih država i naroda.Soroš financira kaos,destrukciju,ideologije koje su potpuno strane našoj kulturi,tradiciji i običajima.Ukratko,lik se javno dekalrirao da sa 500 milijuna usd godišnje financira dolazak migranata izz Azije i Afrike,uglavnom muslimana,a njegove nevladine udruge su logistički servis migranata.U svakoj normalnoj državi,njega bi proglasili za - persona non grata.

VL
DU
Deleted user
18:51 12.09.2018.

Upravo ubiremo plodove takvih raznih čegevarica, liberalne soroščadi, i fakulteta ONO i DSZ....eno vam Bandića😉, a vidimo i Uljanik, ostaci ostataka socijalizma i radničkog samoupravljanja kako beru plodove na tržištu....

VL
AF
afer
17:36 12.09.2018.

Ne shvačam čemu gospođi Divljak trebaju Soroši i slićni. Politika mu je viđeno promašena, migrirajuča radna snaga je samo problem u državama gdje dolaze a i skupo je školovanje takvih nepismenih u VKV radnike, puno duže traje nego sa autohtonim stanovništvom. Dakle, ako to znamo onda ta veleučilišta trebaju kako bi mijenjali profil intelektualca u zemlji. Ako pokušavam shvatiti zašto Plenković balansira sa koalicijom zbog glasova ipak ne mogu shvatiti zašto je kulturu i školovanje potpuno prepustio neoliberalima koji su gubitnici u Europi, dugoročno tu je šteta najveća.

VL
BO
bobma
18:42 12.09.2018.

fol centralni fakulteti, zapravo centralni komiteti...

VL
OD
odisej22
22:38 12.09.2018.

Naši rektori zabrinuti za kvalitetu? U zemlji gdje svi prepisuju a samo budale uče. Hej ,hebem te vojni referente. Gdje je onaj ministar-filozof,prepisivač. Vilozof.

VL
ST
stefj
17:51 12.09.2018.

Tja, nek si uzme filozofski ili političke znanosti, od tam ionak ništa korisnog nije izašlo... Nije problem da dođe Soroš i napravi ovdje sveučilište. Ako netko želi neka ide na njega... Problem je što Zagrebačko sveučilište strmoglavo pada na ljestvici, po 100 mjesta godišnje, što ima enormnu administraciju i što ne prati svjetske trendove. Ne vidim da se to sveučilište može spasiti, možda jedino podjelom na STEM (i medicinu), te micanjem ostalih. Taj STEM dio još dosta dobro kotira, velike svjetske kompanije prate studente i najboljima nude posao još za vrijeme studija (npr. FER)... Ako žele ostati na svjetskoj karti, mora se nešto hitno napraviti...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.