12 17°C
Povratak na članak

Ulaznica za strane fakultete: Rektori nezadovoljni prijedlogom

Odluči li, primjerice, Centralno europsko sveučilište, koje se ubraja u 200 najbolje rangiranih sveučilišta na svijetu u čak osam disciplina, a čiji je osnivač George Soros, mađarski financijaš kojeg podržavaju liberali i od kojeg zaziru demokrati i konzervativci, otvoriti svoje sveučilište u Hrvatskoj, to bi mu moglo biti omogućeno.
12. rujna 2018. 669
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
6
 • @ploto@:

  Imamo ionako previše soroševih aktivista koji su posijani preko Otvorenog Društva za porobljavanje slobodnih država i naroda.Soroš financira kaos,destrukciju,ideologije koje su potpuno strane našoj kulturi,tradiciji i običajima.Ukratko,lik se javno dekalrirao da sa 500 milijuna usd godišnje financira dolazak migranata iz ... prikaži još!z Azije i Afrike,uglavnom muslimana,a njegove nevladine udruge su logistički servis migranata.U svakoj normalnoj državi,njega bi proglasili za - persona non grata.

  12. 9. 2018. u 17:26
 • Avatar moderaturaVLječetnička
  moderaturaVLječetnička:

  Upravo ubiremo plodove takvih raznih čegevarica, liberalne soroščadi, i fakulteta ONO i DSZ....eno vam Bandića😉, a vidimo i Uljanik, ostaci ostataka socijalizma i radničkog samoupravljanja kako beru plodove na tržištu....

  12. 9. 2018. u 18:51
 • afer:

  Ne shvačam čemu gospođi Divljak trebaju Soroši i slićni. Politika mu je viđeno promašena, migrirajuča radna snaga je samo problem u državama gdje dolaze a i skupo je školovanje takvih nepismenih u VKV radnike, puno duže traje nego sa autohtonim ... prikaži još! stanovništvom. Dakle, ako to znamo onda ta veleučilišta trebaju kako bi mijenjali profil intelektualca u zemlji. Ako pokušavam shvatiti zašto Plenković balansira sa koalicijom zbog glasova ipak ne mogu shvatiti zašto je kulturu i školovanje potpuno prepustio neoliberalima koji su gubitnici u Europi, dugoročno tu je šteta najveća.

  12. 9. 2018. u 17:36
 • bobma:

  fol centralni fakulteti, zapravo centralni komiteti...

  12. 9. 2018. u 18:42
 • odisej22:

  Naši rektori zabrinuti za kvalitetu? U zemlji gdje svi prepisuju a samo budale uče. Hej ,hebem te vojni referente. Gdje je onaj ministar-filozof,prepisivač. Vilozof.

  12. 9. 2018. u 22:38
 • stefj:

  Tja, nek si uzme filozofski ili političke znanosti, od tam ionak ništa korisnog nije izašlo... Nije problem da dođe Soroš i napravi ovdje sveučilište. Ako netko želi neka ide na njega... Problem je što Zagrebačko sveučilište strmoglavo pada na ljestvici, ... prikaži još! po 100 mjesta godišnje, što ima enormnu administraciju i što ne prati svjetske trendove. Ne vidim da se to sveučilište može spasiti, možda jedino podjelom na STEM (i medicinu), te micanjem ostalih. Taj STEM dio još dosta dobro kotira, velike svjetske kompanije prate studente i najboljima nude posao još za vrijeme studija (npr. FER)... Ako žele ostati na svjetskoj karti, mora se nešto hitno napraviti...

  12. 9. 2018. u 17:51
 • Komentiraj, znaš da želiš!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.