Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupa mu karta

Ukrao autobus pa se s njim odvezao do Siska

panturist
21.09.2010.
u 16:47

Muškarac je inače stari znanac policije. Kako doznajemo od glasnogovornice PU osječko-baranjske Edite Roterbauer, on je odavno poznat po krađama autobusa i kamiona s prikolicama.

Dva autobusa Panturista ukradena su noću s nedjelje na ponedjeljak u Osječko-baranjskoj županiji. Vozila vrijedna ukupno 150.000 kuna već iduće su jutro, srećom, ponovno bila u garažama osječke prijevozničke tvrtke.

Krade već 20 godina
Na autobusnom kolodvoru u Donjem Miholjcu ukradeno je Panturistovo vozilo vrijedno 75.000 kuna. Već nekoliko sati kasnije, odnosno u ponedjeljak oko 8 sati policija je u Kratečkom nedaleko od Siska zaustavila ukradeni autobus kojim je upravljao 42-godišnjak iz Šeovice iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Muškarac je inače stari znanac policije. Kako doznajemo od glasnogovornice PU osječko-baranjske Edite Roterbauer, on je odavno poznat po krađama autobusa i kamiona s prikolicama.

– Osim kaznene prijave za tešku krađu, protiv 42-godišnjaka će biti podignute i tri prekršajne prijave jer je vozio pod utjecajem alkohola, nema položenu kategoriju za autobuse, ali i zato što kod sebe nije imao niti vozačku dozvolu – kaže Roterbauer.

Dodaje kako je “vozač” prepraćen u zatvor u Karlovcu jer je tamošnji Općinski sud raspisao tjeralicu za njim. Kako neslužbeno doznajemo, 42-godišnjak već desetljećima krade autobuse i teretna vozila čiji točan broj ni policija ne zna jer se, kako kaže, “voli voziti”.

Neslužbeno se doznaje kako je 1989. godine ukrao šleper koji mu se pokvario na području Osječko-baranjske županije te ga je preko noći ostavio bez svjetlosne signalizacije na sred ceste. U tom trenutku na teretno vozilo naletio je autobus, a u toj su prometnoj nesreći navodno poginule čak tri osobe.

Pronađena oba vozila
Osim autobusa u Donjem Miholjcu, iste je noći ukraden Panturistov bus i s kolodvora u Našicama. Međutim, s tim se autobusom lopov samo prevezao do željezničkog kolodvora u Našičkom Markovcu gdje ga je policija i pronašla. Još se ne zna je li taj autobus ukrao isti 42-godišnjak koji je uhićen kod Siska.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
11:48 22.09.2010.

Na autobusnom kolodvoru u Donjem Miholjcu ukradeno je Panturistovo vozilo vrijedno 75.000 kuna ------------------------------------------------ kakav je to bus da možda sa njim ne prevoze djecu u školu

BA
bazzaretta
18:46 21.09.2010.

\"42-godisnji muskarac\" voli javni prijevoz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije