Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČAZMA

Ukrali kip bl. Alojzija Stepinca vrijedan 50.000 kuna

stepinac
Marko Prpić/Pixsell
01.02.2013.
u 14:46

Policija je utvrdila da su ga ukrala trojica muškarca s područja Ivanić Grada. Kip nije kulturno dobro.

Slučaj sličan onomu u Daruvaru, kada je ukradena Augustinčićeva skulptura Gola Maja, dogodio se nedaleko od Čazme. Mještanin je policiji dojavio da je u Općevcu nedaleko od Čazme ispod nadstrešnice kapelice u vlasništvu čazmanske župe Marije Magdalene ukraden kip Blaženog Alojzija Stepinca.

Policija je utvrdila da su tri muškarca s područja Ivanić Grada (32-godišnjak, 23-godišnjak i 17-godišnjak) noći sa 30. na 31. siječnja ukrali kip izrađen od neutvrđene legure u prirodnoj veličini, težak više desetaka kilograma i vrijedan oko 50.000 kuna. Kip nije zaštićeno kulturno dobro.

Kod jednog od počinitelja pronađeni su i oduzeti mu slomljeni dijelovi ukradenog kipa, koje su namjeravali prodati kao sekundarnu sirovinu. Protiv počinitelja će biti podnesene kaznene prijave.

>>Augustinčićeva skulptura Gola Maja pronađena – raskomadana!

Komentara 1

KO
koza2
10:47 03.02.2013.

U što smo pretvorili omladinu,u lopove,kriminalce,jer nemaju posla,nemaju novaca,nemaju život....U našem posr+nom društvu idoli su političari,dileri,kriminalci,a ne pjesnici,pisci,izumitelji...Kod nas ni Radman ,ni Đikić ni....ne mogu preživjeti,jer ih ubijaju političkim igricama oni koji nikada nisu ništa u životu napravili,koji nemaju nikakva dostignuća,osim razmišljanja kako će nešto ukrasti,kako će nekome smjestiti.... Mi smo bolesno društvo ,imamo tumor koji je metastazirao po cijeloj državi ,po svim institucijama,koji je u našem duhu,u našem biću...Mi smo ti koji ne valjaju,mi se trebamo mjenjati kao društvo ...Inače našoj djeci neće ostati ništa vrijedno spomena...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije