Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ILEGALNO PREŠAO GRANICU

Ukrajina otvorila istragu zbog ruskog putničkog vlaka

Most koji spaja Ukrajinu i Rusiju
Foto: ALLA DMITRIEVA/REUTERS/PIXSELL
1/3
25.12.2019.
u 23:00

Putnički vlak iz Sankt Petersburga u srijedu je ilegalno prešao ukrajinsku granicu na Krimskom mostu, objavio je ured ukrajinskog državnog tužitelja.

Ukrajinski tužitelji otvorili su istragu nakon što je prvi ruski putnički vlak stigao na Krim preko mosta koji taj poluotok u Crnom moru povezuje s Rusijom.

Putnički vlak iz Sankt Petersburga u srijedu je ilegalno prešao ukrajinsku granicu na Krimskom mostu, objavio je ured ukrajinskog državnog tužitelja. 

Rusija je anektirala Krim prije pet godina, osvetivši se time za zbacivanje proruskog predsjednika. Taj strateški važna regija u Crnom moru spojena je kopnom s Ukrajinom. 

Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je svečano otvorio željeznički most koji spaja Krim s Rusijom preko Kerčkih vrata. 

Ruski čelnik prošle je godine otvorio most i za automobile. 

Izgradnju novog mosta kritizirala je i Europska unija, kazavši kako to "predstavlja još jedno rusko kršenje ukrajinskog suvereniteta i teritorijalnog integriteta". 

Najšokantnije i najzabavnije snimke 2019.: Prizori s Visa posebno su vas ostavili u čudu 

Most koji spaja Ukrajinu i Rusiju
1/37
Ključne riječi

Komentara 22

CO
cokoljindaa
12:16 26.12.2019.

Hahaha, pa ovi ukrajinci su totalni idioti. Nek zabrane da vlak ne moze da prelazi taj most.Nek posalju pajkane da uhapsi strojovodje. Pa to ni NATO ne moz i ne smije.

ST
stanoe
13:22 26.12.2019.

Trebali su zaustaviti vlak i uhititi strojovodju. Cudi me da to nisu uradili a kmece.

MP
miroslav.petkovic.7564
08:08 26.12.2019.

E moji Ukrainci sta docekaste uvalise vas protiv Rusa i zbaciste legalnu vladu. Nista se to nebi desilo da niste tako napravili.A eto neki dan potpisaste uvoz plina iz Rusije. Rusi vam opet dali 25%jeftinije. A vicete sve od Amera ovo ono trala lala aza kave se nema. Pogledajte ovog gigantskog mosta za cetri godine gotov. Kosta preko sest milijardi Eura.Rusi grade i prave napravise Bolnice na Krimu infrakstrukturu grade . Postavise ogromne radare da prate svemir disu nekad bili. Podizu tvornice. Vi nista od osamostaljenja sve zahrdalo u Rusa sve blista i flota u vas sve u koroziji. Nadam se dace mir biti izmedu bratski naroda meni dragi oba naroda i treca im sestra Bjelorusija. Tosu tri sestre. Bjelorusija tako cista i uredna gradovi u novim fasadama svaka im cast Sve se blista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije