Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRVENI KRIŽ

Ukrajina i Rusija postigle dogovor oko ulaska konvoja, problem je sigurnost

konvoj
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
16.08.2014.
u 23:02

Crveni križ pregledat će kamione dok se još nalaze na ruskom teritoriju

Ukrajinska i ruska strana postigle su dogovor o načinu na koji će ruski konvoj s humanitarnom pomoći ući u Ukrajinu, rekao je regionalni izaslanik Međunarodnog odbora Crvenog križa Pascal Cuttat, prenose ruske RIA Novosti. Cuttat je rekao da su se predstavnici dviju strana dogovorili kako će humanitarna pomoć biti pregledana i distribuirana, no dodao je kako je sada najveći izazov za ulazak konvoja u Ukrajinu osiguravanje sigurnosti.

Crveni križ pregledat će kamione dok se još nalaze na ruskom teritoriju kako bi se uvjerili da u njima nema oružja. Kijev strahuje da Rusi na ovaj način zapravo žele naoružati pobunjenike na istoku zemlje, dok Moskva tvrdi da je riječ tek o humanitarnoj pomoći.

Iz Crvenog križa naglasili su da kamioni ne smiju imati vojnu pratnju te da smiju imati samo jednog vozača umjesto troje ljudi, koliko su ih prvotno trebali imati, kad uđu na teritorij koji drže proruski pobunjenici, prenosi Euronews.

>> Ukrajinci uništili dio ruskog konvoja koji je ušao u zemlju

>> Putin: Šaljem pomoć. Zapad: To je izgovor za invaziju

Komentara 24

BI
billynik
00:31 17.08.2014.

Zašto sad svi šute o malezijskom zrakoplovu kao da se ništa nije dogodilo nakon što su rusi pokazali satelitske snimke i zatražili od Amera da oni predoče svoje. Naravno Ameri se brane da im je satelit baš tad nije radio.. Cionisti su odradili još jedan prljavi posao da skrenu pozornost s Gaze i još malo pritisnu Ruse.

DU
Deleted user
08:12 17.08.2014.

Citam jucer,,Amer ucjenjuje Hrvatsku da posalje svoje vojne helikoptere Ukrajincima,,za uzvrat dobijaju polovne americke.....A poslije helikoptera,,hocemo li slati ljude?????

Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
08:26 17.08.2014.

Bolji naslov bi bio SAD i Rusija postigli dogovor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije